Därför faller vi för fuckboys

Därför faller vi för fuckboys

Har du också fallit för någon som egentligen behandlar dig dåligt? Som du vet att du inte borde träffa men som du ändå inte kan släppa? FRIDA har svaret på varför du faller för fuckboys.

Ordet fuckboy hittades troligen på för att förklara personer som beter sig som svin i dejting-sammanhang. Personer som går hur långt som helst för att få det dem vill ha, för att sedan kasta det (dig) i soptunnan.

Men vad är det med oss som gör att vi ändå faller för dessa personer? Enligt samtalsterapeuten Charlotte Sander ligger det en spänning kring en sådan person.

– Det blir aldrig riktigt vardagsgrått. De är ofta otroligt charmerande och kan nosa sig till partners med sämre självkänsla som gör att dessa faller direkt. Efter ett tag upptäcker du att det bara var ett sätt för att få dig i säng och ofta byts då det charmerande sättet ut mot hänsynslöshet, men då är du ju redan fast, säger Charlotte Sander som även driver sajten relationsexperten.se.

En som har hamnat i klorna på en fuckboy är Sanna, 19 år. När hon började en ny skola i en ny stad under högstadiet föll hon pladask för en kille i klassen över henne.

– Han gav mig en sån blick som du typ bara får en gång i livet. Där det blir helt varmt i magen och du nästan känner att du måste sätta dig ned och andas, förklarar Sanna.

När de någon vecka senare hamnade på samma förfest blev blickarna ännu fler, tills han till slut kom fram och pratade. Sanna berättar att hon kände sig imponerad av allt han sa.

– Han visste så mycket. Och det kändes som att han brydde sig om mig och kände mig lika väl som mina kompisar.

De bytte nummer och började sms:a varandra. De skrev hela dagarna och han kallade ofta Sanna för olika gulliga smeknamn. Sanna ville ses, medan hennes nya crush mest frågade om han fick komma över sent på kvällarna.

– En fest hamnade vi i ett av sovrummen och hade sex. En av mina bättre gånger, han liksom visste vad han höll på med.

Fuckboy-2

Efteråt var allt som vanligt, men efter ett tag började det gå flera dagar mellan hans sms och han verkade inte lika glad längre.

– Han tillhörde nog de killar som tror att ett förhållande är som ett fängelse och är livrädd för att bli en toffel. Ju mer han drog sig undan, desto mer påhängsen blev jag. Alltså det är så pinsamt idag när jag tänker på det. Men då var jag så himla kär.

Sanna berättar att hon ofta kunde sitta och vänta på att han skulle svara och nästan stirra på telefonen för att den skulle börja vibrera.

– Han hörde verkligen bara av sig när det passade honom och jag började känna mig bortglömd och ganska så efterhängsen.

Mest jobbigt tyckte hon det var att inte kunna berätta för sina kompisar hur kär hon var. Hon skämdes över att säga något, för då skulle kompisarna bara undra varför paret inte pratade eller pussades i skolan.

– Till slut slutade han höra av sig helt. I skolan tittade han inte ens på mig och trots att jag skickade sms och frågade vad jag gjort för fel fick jag aldrig något svar. Jag vågade aldrig fråga honom live.

I efterhand säger Sanna att hon förstår att det inte var hon som gjorde fel, utan att det var han som hade problem.

Även Charlotte Sander avslutar med att förklara att det ofta är fuckboyen som har sämst självförtroende, trots att man kan tro att det är tvärtom.

– De är bekräftelsesökande och kan till ytan se ut som att de bara söker sex men jag tror inte det handlar om sex innerst inne för fuckboys. De är precis som du och jag, vill ha närhet och värme men de hittar inte riktigt ut i sitt sökande och går själva på niten om och om igen genom att ha mycket sex med många olika partners. Men deras beteende är inte okej, de har ett ansvar precis som alla andra att försöka hitta vad det är som smärtar och inse att de sårar människor med sitt beteende.

Läs också:
Sju tecken på att du borde komma över din crush
11 låtar alla som har varit kära kan känna igen sig i
Test: Vilket kändispar är du och din crush?

Foto: Skärmdump Skam