Därför blundar du när du kysser

Därför blundar du när du kysser någon

Det finns en ganska cool förklaring till varför du automatiskt blundar när du kysser någon, och det har inte att göra med att stirra är awkward!
10 saker du inte visste om kyssar
1:37

Efter reklamen: 10 saker du inte visste om kyssar

(1:37)

Slå på ljud

Har du någon gång undrat varför du blundar när du kysser någon? Eller varför det anses konstigt att stirra med öppna ögon mitt under ett hångel? Nu har forskare kommit fram till varför vi blundar!

Det enkla svaret på varför du blundar är för att det är riktigt svårt för din hjärna att fokusera på dina andra sinnen om du samtidigt tittar på något som distraherar dig. Därför måste vi blunda när vi kysser för att faktiskt kunna njuta fullt ut av hur det känns fysiskt.

kyss gif

Bildkälla

Forskarna kom fram till det här efter att en grupp med människor skulle leta efter bokstäver samtidigt som det vibrerade i deras händer. När deltagarna gjorde de svåraste uppgifterna kände de inte av vibrationen i händerna lika starkt eftersom deras ögon var upptagna och då fick hjärnans fulla uppmärksamhet.

Det är samma sak när vi kysser, helt enkelt. Det kommer inte att kännas lika härligt om du tittar samtidigt! Konstigt, va?

Läs mer om kyssar:
14 saker du inte visste om kyssar och hångel
Test: Vilken kyss-typ är du?
Hur hånglar man? Så gör du!

Foto: IBL