Är hen rätt för dig?

8 saker att tänka på innan du blir tillsammans med någon

Har du aldrig haft ett förhållande eller inte vet vad du söker efter hos en partner? FRIDA har listat åtta saker du ska tänka på innan du blir tillsammans med någon.

1. Hur beter hen sig mot andra människor?

Kan hen ofta vara otrevlig mot andra människor? Säga någonting elakt eller skälla ut kassören i mataffären för någonting som hen inte har gjort? Där har du ett varningstecken. Vill du verkligen vara tillsammans med någon som beter sig otrevligt mot andra människor?

2. Har hen haft ett tidigare förhållande?

Det är såklart inget problem om hen inte har haft det, eller om du inte har haft det heller för den delen, men det kan var bra att ha i åtanke att hen kanske inte har så mycket erfarenhet av att anpassa sig efter någon annan.

3. Prioriterar hen dig?

Har ni gjort upp planer, men hen ställer in för att det kom upp något ”roligare”? Du borde absolut inte låta din blivande partner ta dig för givet, speciellt inte innan ni ens har inlett ett förhållande.

4. Är hen egoistisk?

Tänker hen bara på sig själv? Får du sällan frågor utan måste ta upp saker själv? Kanske avbryter hen dig för att berätta någonting som hen har sett eller gjort? Det är inte ett gott tecken att din blivande partner inte är nyfiken på att lära känna dig. Ni ska vilja lära känna varandra lika mycket!

5. Anstränger hen sig för dig?

Det är viktigt att man anstränger sig för varandra. Har din partner pratat om något särskilt hela veckan? Överraska med det! Det kan handla om en sådan liten sak som att gå med på att titta på sin partners val av film. Gör hen inte det, borde du ställa dig själva frågan om vad du tycker är viktigt i ett förhållande.

6. Är hen respektfull mot din familj och dina vänner?

Det är inget gott tecken om hen inte är trevlig mot din familj eller dina vänner. Även om det inte händer under familjemiddagen eller vänträffen är det inget gott tecken att hen snackar skit om dem efteråt.

7. Skämtar hen om dig på din bekostnad?

Det är självklart en annan sak om hen gör det med glimten i ögat. Däremot borde du akta dig för om hen hånar dig framför dina eller sina vänner. Tänk på att det finns en skillnad mellan att skämta och att håna. Om du tar illa upp – säg det!

8. Respekterar hen dina åsikter?

Även om ni tycker olika är det viktigt att hen respektera att ni gör just det. Ibland finns det inget rätt eller fel, speciellt inte när det handlar om prioriteringar. Hen borde tycka att det är roligt att få ett nytt perspektiv på saken.

Läs mer!

Sex tecken på att du inte är redo för ett förhållande

Åtta misstag alla kommer göra i sitt första förhållande

Så är du i ett förhållande – enligt ditt stjärntecken

Av: Mina Gilbertsson

Foto: Unsplash