Sex och onani-tips

8 härliga onanitips att testa hemma

Vill du testa någonting nytt när du onanerar? FRIDA listar åtta tips som får dig att njuta på egen hand.

1. Sexig spellista

För att komma i rätt stämning kan musik hjälpa till på vägen. Sätt ihop en egen spellista med sexig musik eller gå in på kategorin ”Romantik” på Spotify, där det finns flera listor som passar heta stunder. I med hörlurarna och stäng allt annat än din njutning ute.

2. Använd glidmedel

När du ligger med någon är glidmedel en superbra grej – och det är det när du har sex med dig själv också. Mer glid kommer göra dig ännu mer upphetsad!

3. Bra vibrationer

Ibland räcker det inte att bara använda fingrarna, plus att det är kul att variera sig! Eltandborsten fungerar utmärkt som vibrator – lägg den mot klitoris och låt vibrationerna göra jobbet.

4. Testa nya platser

Känns det tråkigt att bara ligga i sängen hela tiden? Testa en annan plats! Passa på när familjen är borta eller ha en extra skön stund när du duschar.

5. Hårt vs. mjukt

Om du nyligen har börjat onanera, eller känner att du inte har hittat din grej, kan det bero på att du antingen tar på dig själv för hårt eller för mjukt för att du ska kunna få orgasm. Det är väldigt individuellt vilket ”tryck” mot klitoris som man gillar, så där gäller det att prova sig fram. Testa att smeka mjukare eller hårdare nästa gång – beroende på vad du har gjort innan.

6. Fantisera mera

Upphetsningen börjar i huvudet och den kan bli extra stark om du tänker på någonting som du går igång på. Skäms inte över dina fantasier – det är ingen annan som vet om dem så passa på att låta tankarna sväva fritt när du onanerar.

7. Utanpå trosorna

Ibland kan det kännas lite för intensivt med direkt beröring på klitoris och snippan. Testa då att smeka dig själv utanpå trosorna! Att gnida trosorna (eller något annat föremål) mot klitoris är en metod som gör att många får orgasm.

8. Sluta stressa

Många fokuserar vid att få orgasm och blir besvikna när det inte händer. Det kan göra att det låser sig och är anledningen till varför du inte kommer. Testa dig istället fram och om någonting känns skönt så fortsätt på samma sätt. Allt som känns skönt är bra!

Läs också:
Onanitips för dig som vill njuta på egen hand
13 saker du borde vilja veta om onani
Fyra sköna onanitips med saker du har hemma

Foto: TT