Åtta olika sätt att göra slut på

Åtta olika sätt att göra slut på

Funderar du på att göra slut? Här är åtta sätt att avsluta ett förhållande på.

Om du läser den här artikeln är du förmodligen velig och kanske till och med har ångest över att du snart ska dumpa någon. Om du har börjat skjuta upp dumpningen vill vi bara påminna dig om en sak: rätt tillfälle att göra slut kommer aldrig att komma. Gör det bara!

Hemma hos hen

Be om att få komma hem till din partner, då kan du gå hem när du vill och känner att ditt budskap har kommit fram. Ge tydlig information, säg inte ”vi kanske borde ha en paus” för att vara snäll. Säg klart och tydligt att du vill göra slut och vad det beror på.

Ta en fika

För bådas skull kan det vara skönt att sitta ner i en lugn miljö på ett ställe som kanske inte är ett typiskt ”göra slut”-ställe. Ni får tid att prata ut ordentligt utan att det riskerar att bli dramafyllt och högljutt.

Två stegs-varianten

Bestäm att ses på valfritt ställe, säg att du gör slut. Berätta kort varför och lämna sedan personen. Säg att ni kan ses och prata ut en annan dag. På så vis låter du personen smälta uppbrottet och samla på sig frågor. Låt hen få ställa frågor så att ni kommer till ett avslut och kom överens om att inte ses igen på några månader.

Tillsammans med en kompis

Om du är orolig för att din partner kommer att bli aggressiv och hotfull när du gör slut så är det säkrast att ta med en kompis. Kompisen behöver inte nödvändigtvis stå precis bredvid, utan kan finnas inom räckhåll en bit bort om du skulle behöva stöd.

Hemma hos dig

Att bjuda hem personen till dig är ett bra sätt för hen att lättare kunna gå vidare i samma sekund som hen kliver utanför din dörr. Förbered personen på att ni måste prata och ha god tid på dig om det blir utdraget. Krama personen hej då och ta sedan bort hen från alla sociala medier. Det blir enklast för er båda.

Gå en promenad

Det kan vara skönt att gå en promenad och komma bort från familjen, vänner eller allmänhetens stirrande blickar när tårarna rinner. Bestäm på förhand en slinga ni kan gå på omkring 20 minuter, när ni är framme vid huset eller busshållplatsen igen så är det dags att säga hej då.

Ring

Först och främst, att ringa är egoistiskt och inte att rekommendera. Men det finns specialfall. Om ni befinner er i olika delar av landet eller världen så gör du mer rätt i att ringa och göra slut än att vänta långt fram tills ni träffas nästa gång. Ge inte falska förhoppningar genom att dra klassikern ”jag är för upptagen just nu och hinner inte med ett förhållande”, säg sanningen.

Skicka sms

Okej, definitivt inte heller att rekommendera om du inte kan tänka dig att både smsa och träffa personen IRL också. Om du har svårt att uttrycka dina känslor är ett långt och känslofyllt sms faktiskt väldigt praktiskt. Bestäm i samma sms ett tillfälle då ni kan ses och prata. Då får hen tid att bearbeta sina känslor samtidigt som du får sagt allt du vill.

Kom ihåg!

Säg alltid hela sanningen

När du sitter där och känner dig som en bandit som krossar ett hjärta är det viktigt att inte linda in sanningen för att inte göra mer illa. Personen du dumpar kommer att ha så mycket enklare att gå vidare och bli glad igen om du berättar hela sanningen. Annars finns risk att hen kommer att ringa dig tusen gånger och vilja ha svar.

Läs mer!
Test: Borde du göra slut med din partner?
Sex tecken på att hen vill göra slut
10 kärleksfilmer du kan se på Netflix just nu

Foto: IBL