Är du enda singeln i kompisgänget? Tänk så här!

Är du enda singeln i kompisgänget? Tänk så här!

Även om det kan vara härligt att vara singel är det lätt att bli avundsjuk på alla kompisar som hittat kärleken. Så här kan du tänka för att göra det lite lättare.

”Den perfekta personen för mig har inte dykt upp än”

Om vi utgår ifrån din klass eller skola så är det oftast där du har utbudet av potentiella pojk- eller flickvänner. Chansen att träffa någon bland dessa som du blir kär i är faktiskt inte så stor. Den rätta för dig väntar helt enkelt någon annanstans.

”Jag kan flörta med vem som helst”

Klyschigt kanske, men sant. Oavsett i vilken situation du och dina kompisar hamnar i så finns alltid chansen att en snygging dyker upp – och du kan flörta med hen. I framtiden kommer du träffa någon du vill vara tillsammans med i många år, så varför inte passa på nu?

”Jag kan planera min framtid utefter mig själv”

Du har säkert hört hur dina kompisar och deras partners pratar om framtiden, vilket kan bli jobbigt om de inte vill samma sak. De kanske vill plugga i olika städer? Någon kanske vill resa medan en annan vill jobba kvar hemma? Lucky you som inte behöver tänka på någon annan, utan bara behöver utgå ifrån vad du själv vill.

”Jag blir mer självständig”

Att växa upp utan en partner vid din sida gör att du i större utsträckning tar egna beslut, litar mer på dig själv och gör det du verkligen själv vill. Om du har varit ihop med någon väldigt länge, sen du var ung, så kan det vara svårt att veta vem du är utan den personen. Du har all möjlighet att hitta dig själv långt innan dina vänner med partners gör det.

”Jag har massor av wingwomen”

Vissa kan tycka att det känns jobbigt att bli ihopparad med andra, men se det som en fördel. Du har alltså massor av vänner som på varje fest kommer gå all in för att hitta någon till dig (eftersom de inte kan flörta själva).

Läs mer!
Test: Varför är du singel?
Åtta anledningar till att det äger att vara singel
19 anledningar till att vara singel i sommar

Foto: IBL