Är din crush kär i din BFF? Så gör du!

Är din crush kär i din BFF? Så gör du!

Du är kär i en person, som dessvärre har känslor för din kompis i stället. Hur ska du hantera det här? Vi har svaret!

1. Acceptera läget

Vi tar det hårdaste och jobbigaste först: är inte dina känslor besvarade finns det inte så mycket du kan göra för att förändra situationen. Det går inte att tvinga en annan person att sluta ha känslor eller att få känslor för någon annan, så lägg inte tid på att försöka ändra på det. Det är smartare att i stället försöka acceptera att det är så läget ser ut.

2. Var ärlig mot dem båda

När känslorna inte är besvarade är det lätt att vilja förstöra för någon annan – i det här fallet din crush och din BFF. Kanske säger du till din crush att din BFF inte har känslor för hen, fast din BFF egentligen är intresserad. Sådant kommer däremot alltid komma fram så snurra inte in dig i massor av lögner utan var ärlig mot båda två (även om du inte ska vara någon förmedlare mellan dem).

3. Det är okej att vara ledsen

Om det här är jobbigt för dig (tro oss, det är ingenting som kommer gå över på en dag) så är det viktigt att du vet om att det är okej att känna så. Försök inte sopa dina känslor under mattan utan var ledsen, arg, svartsjuk och allt annat du känner. Så länge du inte är elak mot någon annan!

4. Häng med andra kompisar

Självklart behöver du inte säga upp kontakten med din BFF på grund av det här, men att hänga med henne kan påminna dig om alla jobbiga känslor. Ta därför en paus, eller ses lite mer sällan, och börja hänga med andra personer i stället. Det är alltid bra att utöka sin kompiskrets och det är skönt att vara med personer som inte är inblandade i det här kärleksdramat.

5. Sätt gränser

Din BFF och din crush måste förstå att du kanske inte vill hänga med dem nu direkt när du inte har kommit över det som hänt. Var tydlig med att du tycker det är jobbigt men att det kommer bli bättre med tiden. Att fika alla tre kanske inte är den bästa idén just nu.

6. Inse att det inte är dig det är fel på

Sist men inte minst: Det är inget fel på dig som gör att din crush inte har känslor tillbaka. Som tidigare nämnt är känslor inget man styr över och det handlar inte om att någon är snyggare eller roligare. Det var helt enkelt inte meningen att det skulle bli ni och det finns någon annan som passar dig mycket bättre.

Läs mer!
13 tecken på att du håller på att bli kär
Kärlekshoroskop: Så kommer ditt 2018 att bli
10 saker som händer i kroppen när du blir kär

Foto: IBL