12 roliga saker att göra på dejten – som inte kostar så mycket

12 roliga saker att göra på dejten – som inte kostar så mycket

Vad hittar man egentligen på när man går på dejt? Här är vi listat tips på saker att göra, perfekt inför alla hjärtans dag – eller när som helst när inspirationen börjar ta slut.

Oavsett om det är en ny bekantskap eller ens partner sedan länge kan det vara svårt att komma på vad man ska göra när man går på dejt. Aktiviteten får gärna kännas spännande och kul, samtidigt som det man gör inte får kosta skjortan.

Här är vi listat 12 förlag på roliga och annorlunda saker att göra tillsammans:

1. Styr en dubbeldejt och utmana varandra i spel

Bjud in ytterligare ett par och utmana varandra i sällskapsspel. Fia med knuff, Med andra ord eller Monopol – välj era favoriter och ladda upp med smarriga förnödenheter. Så läge det inte finns en överdrivet dålig förlorare med i gänget kan den här aktiviteten mycket väl pågå ända in på småtimmarna.

2. Gå på stand up

Bio i alla ära – men stand up är faktiskt väldigt mycket härligare! Här tillåts ni nämligen att skratta högt och ohämmat, prata mellan varven och interagera med det som händer på scen. För de som träffas för första gången och är nervösa för att de inte ska ha mycket att prata om är det här en ypperlig aktivitet som gör det enklare att slappna av.

3. Kolla på stjärnorna

Handen på hjärtat, när la du senast ner din telefon i fickan och njöt av att titta upp mot himmeln? Troligtvis för ett bra tag sedan. Så – ställ klockan och gå upp mitt i natten för att spana på stjärnorna tillsammans med personen du tycker om. Appen Night Sky ger dig de bästa platserna för stjärnskådning i hela världen – och håller dig uppdaterad om vädret.

4. Utmana varandra i bakning

Klä upp er och utmana varandra i att baka godsaker. Avsluta med att bedöma det ni gjort efter förbestämda kategorier, till exempel smak, utseende och nytänkande.

5. Ät en baklängesmiddag

Alla behöver äta mat, och att styra upp en romantisk middag tillsammans med sin dejt är både mysigt och kul. Men hur gör ni det till något nytt och spännande? Jo, ni äter baklänges. Inled med efterrätt, fortsätt med varmrätt och avsluta med förrätt.

6. Prova geocaching

För ett par år sedan var hajpen kring geocaching enorm – och även om intresset kring den moderna formen av skattjakt svalnat en del är det fortfarande en populär och rolig aktivitet som definitivt passar på en dejt. Gå in på geocaching och låt ert äventyr börja.

7. Styr upp ett mysigt hemmaspa

Tänd ljus, sätt på härlig musik och ställ fram fotbad, oljor, ansiktsmasker och diverse krämer. Vill ni satsa rejält kan ni ladda upp inför dejten ett par dagar tidigare genom att skicka ut varsitt bokningsformulär med behandlingar som den andre får välja mellan. Tänk hårmassage, nagelfix eller ansiktsbehandling. Romantiskt, roligt och avslappnade – på samma gång.

8. Besök ett Escape room

Har du och din dejt en förkärlek för spännande utmaningar är ett Escape room en perfekt aktivitet. Ni blir inlåsta i ett rum och ska genom gömmor, ledtrådar och gåtor lyckas ta er ut från rummet innan tiden är ute. Flera städer i Sverige har den här typen av spel, men namnen varierar. Sök på rymningsspel på internet och hitta det som ligger närmast er. Vissa spel har åldersgräns.

9. Njut av en härlig picknick

Allt behöver inte vara uppstyrt och påkostat. Ofta är det till och med de små sakerna som känns härligast. Packa ihop picknickkorgen med godsaker, ta med en musikspelare och hitta en filt som rymmer er båda.

10. Lek turister i er egen stad

Placera en karta i ena handen och en kamera i andra – och ge er sen ut på stan för att leka turister. Besök traditionella sevärdheter och hoppa på en turistbuss om ni får feeling.

11. Skriv en bucketlist

Låt fantasin flöda och knåpa ihop varsin (eller en gemensam lista) om framtida mål och utmaningar. Ett perfekt sätt för nya bekantskaper att lära känna varandra – och ett ypperligt sätt för trogna följeslagare att svetsas samman ännu mer och verkligen lära känna varandra på djupet.

12. Ge er ut i snön

Bli som barn på nytt och ge er ut för att leka i snön. Att bygga en snögubbe ger er möjligheten att öva på samarbetsförmågan och tänka kreativt – samtidigt som ni får skratta och ha kul. Med andra ord – som bäddat för succé.

Foto: TT/Shutterstock

Läs mer:

10 saker som händer i kroppen när du blir kär

Fråga FRIDA: Kär och superblyg – hur pratar jag med honom?

Det här händer i kroppen när du blir kåt