12 saker att göra på alla hjärtans dag

Oavsett om du har en partner, är singel, har massor av vänner, en kompis eller ingen alls så kan du få en fantastisk alla hjärtans dag. Sprid kärlek och hitta på något av de här 16 sakerna!

Ha en egodag

Från att du vaknar till att du lägger dig på kvällen handlar dagen om dig. Ät det du älskar till frukost, köp den där klänningen du länge velat ha, se 30 avsnitt av din favoritserie, det är du som bestämmer hela dagen lång. Njut!

Skicka en kärleksfull spellista

Sätt ihop en massa låtar i en lista på Spotify. Döp listan till något fint, låt första bokstaven i varje låt bilda ett ord eller säg det genom musiken. Skicka låtar som avslöjar att du har en crush på en viss person eller samla ihop din och bästisens favvolåtar.

Gissa smaken-leken

Sätt på din favoritperson en ögonbindel och ställ fram hens favoritgodisar eller bakverk. Mata sedan personen med sötsakerna och låt hen gissa smaken. Bonus: ät sedan upp allt som blir över efter leken.

Lyxa med spa

Boka in dig själv (och eventuellt någon du tycker om) på spa. Ja, det är ruskigt dyrt. Men du är värd det bästa, eller hur?

Massage

Om du tycker att en dag på spa är alldeles för dyrt, skapa ett eget hemma-spa! Skäm bort en vän eller partner med ansiktsmasker, en härlig bodylotion och en massageolja och massera varandra 30 minuter var.

Fira med Harry Potter

Om du och din favoritperson älskar Harry Potter och vill slå på stort är det London ni ska åka till. Under alla hjärtans-helgen erbjuder nämligen Warner Bros Studio en guidad tur på Hogwarts där ni äter middag i den stora salen. Kalaset är tyvärr dyrt och landar på 5 500 kronor per person.

Se på film

Du ska inte underskatta en klassisk filmkväll. Här har vi samlat de bästa kärleksfilmerna till dig på Alla Hjärtans dag. Se och njut!

Gå på dejt

Men jag har ju ingen partner… tänker kanske du. Men vem har sagt att du inte kan gå på dejt ändå? En dejt är ett möte mellan två personer. Ta med syrran, kompisen, mamma, moster eller hunden och lyxa till det med en god middag.

Anordna en stor brunch

Ska alla i familjen eller vännerna hitta på något på varsitt håll under kvällen? Då är det perfekt att hinna fira ihop under förmiddagen. Pimpa med hjärtan och ballonger och baka röda och rosa kakor. Ha knytkalas där alla tar med lite av varje eller slå på stort och baka och bjud på alltihop själv.

Gör en rolig aktivitet

Alla hjärtans dag behöver inte vara kärleksfokuserat. Se det som en dag då du skrattar och har det härligt med personerna du älskar mest. Spela bowling, utmana i tennis, åk till ett äventyrscenter och kör femkamp.

Efterrättsfest

Bjud in alla gottegrisar du känner. Hoppa över allt vad middag och förrätt heter och hugg direkt in på efterrätten. Låt var och en ta med sig varsin efterrätt och ställ fram allt på bordet!

Var med dig själv

Vi sparar det bästa till sist. Nämligen att tillbringa kvällen tillsammans med din bästa vän – nämligen du själv. Hoppa i favoritpyjamasen, gosa ner dig mellan täcken och överdrivet många kuddar, se din favoritfilm och ät hur mycket godis du vill.

Läs mer!
Test: Planera en alla hjärtans dag-dejt och få reda på vilken kändis du borde ta med
10 kärleks-quiz du inte får missa att göra
14 heta filmer som får dig i stämning

Foto: IBL