Fakta om snoppen

11 saker du inte visste om snoppen

Vet du var frenulum sitter? Eller vad genomsnittslängden är på en penis? FRIDA listar flera saker du inte vet om snoppen.

1. Genomsnittslängden på en slak penis är 9,16 cm.

2. Vid stånd ökar storleken vanligtvis med ungefär 60 procent. Dock har en del lika stor penis vid erektion som vid slakt tillstånd.

3. Snoppen slutar att växa efter puberteten, alltså vid 17-19 års ålder.

4. Killars könsorgan består av skaft, ollon och förhud.

5. På undersidan av ollonet finns en hudsträng som heter frenulum. Många män känner att strängen är lite kort och den kan faktiskt gå av eller spricka. Det är inte farligt utan läker ofta själv på någon vecka – dock kan det blöda en hel del.

6. Vid stånd ökar snoppens storlek på grund av svällkroppar. De är som tvättsvampar som kan fyllas med blod vilket leder till stånd.

Kolla även in: 8 saker du borde veta om snippan

7. Att snoppen kan upplevas som knottrig beror på att den helt saknar underhudsfett. Därför syns hårsäckar och talgkörtlar vilket kan leda till oro, men det är oftast helt utan anledning.

8. Under förhuden finns något som kallas forcyde körtlar – de producerar smegma som i sin tur håller huden smidig och frisk. Hos vissa är körtlarna synliga medan andras är små som nålhuvuden och vita till gulvita i färgen.

9. Penila papler heter knottrorna (eller hudtaggarna) på ollonkanten.

10. Pungens temperatur brukar vara ungefär 34 grader. Där finns testiklar, bitestiklar och sädesledare.

11. Sperma kan skilja i volym, färg, lukt, smak och konsistens från person till person – och gång till gång. Den kan vara allt från vit till gråaktig eller lite gul.

Relaterat:
Sex onanitips som gör det ännu skönare
Långläsning: Varför är mens pinsamt?
Så botar du sexstressen (nej, du är inte den siste oskulden)

Foto: IBL
Källa: RFSU