Annons

Annons

Recept: Lakritsglass med turkisk peppar (så sjukt gott!)

** FOR USE WITH AP WEEKLY FEATURES ** Black licorice flavored ice cream, shown in this May 24, 2007 photo, is a popular flavor which dates back to the 1930s and 1940s. (AP Photo/Larry Crowe)I dag är det Lakritsdagen och den ska givetvis firas! Gör en supergod och enkel lakritsglass med turkisk peppar och bjud dina BFF's i kväll eller i sommar.

Lakritsglass är en favorit bland många, och visst passar det extra bra nu när det börjar bli varmare ute? Receptet är enkelt och resultatet blir fantastiskt. Mums!

Du behöver:
50-60 g turkisk peppar
5 dl mellangrädde
1 dl mjölk
3 st äggulor
1,2 dl strösocker
1/2 vaniljstång

Annons

Såhär gör du:
Vispa äggulorna till ett skum och tillsätt sedan sockret lite i taget under omrörning. När allt är i ska du ha en fast smet. Häll grädden och mjölken i en kastrull, dela vaniljstången och skrapa ut kärnorna, lägg dessa i grädden och värm upp det tills det börjar sjuda.

Mixa eller krossa den turkiska pepparn och rör ner det i den varma grädden tills allt smält. Gör det försiktigt och lite i taget så det inte klumpar sig. Tag grädden och vispa ner ca 1/3 av den i ägg- och sockerblandningen och vispa hela tiden så äggen inte får en chans att stelna. Tag sedan äggsmeten och vispa ner den i kastrullen med grädden och den turkiska pepparn.

Värm under svag omrörning tills den är ca 82-85 grader varm (strax innan den börjar sjuda). Låt det svalna snabbt i kallt vattenbad. Plasta sedan in och låt stå i minst 8 timmar i kylskåpet. Detta för att smakerna ska utvecklas ordentligt. Kör sedan smeten i en glassmaskin, det tar ca 20-40 minuter. Ställ in glassen i frysen några timmar så att den får hårdna.

Läs mer:
Recept: Så gör du världens godaste cookie dough-glass
Här är årets glassnyheter 2016 från SIA
18 anledningar till att glass är bättre än ett förhållande

Foto: Tumblr

Annons
Annons


AnnonsLaddar