Annons

Annons

Recept: Kanelbullar på tre nya sätt

Kanelbullar-glasyr


I dag är det kanelbullens dag! Vilket ska självklart ska firas med kanelbullar. Men varför inte testa ett nytt recept? Här är 3 nya och supergoda kanelbulle-recept!

Kanelbullar-blabar-mandelmassa
Kanelbullar med blåbär och mandelmassa

Det här behöver du:
8 dl vetemjöl
50 g smör eller margarin
3 dl mjölk
1/2 paket jäst (à 50 g)
1/2 dl socker
1 krm salt

Fyllning:
200 gram blåbär
200 gram mandelmassa
2 tsk malen kanel
50 g smör eller margarin

Annons

Pensling:
ägg
pärlsocker

Så här gör du:
1. Börja med degen!
Innan du börjar med degen. Smula ner jästen i en bunke. Smält därefter matfettet i en kastrull. Tillsätt mjölk och värm tills det är fingervarmt, alltså 37 grader. Häll över lite av blandningen över jästen och rör om tills den löser upp sig.

Tillsätt därefter resten av blandningen samt socker, salt och nästan allt vetemjöl (spar lite av vetemjölet till när du ska baka ut degen). Antingen kan du baka ihop degen för hand eller med hjälp av en matberedare. När degen släpper från bunkens kant är den klar. Lägg därefter en handduk över bunken och låt degen jäsa i 30 minuter!

2. Gör fyllningen!
Blanda ihop smöret med blåbär, mandelmassa och kanel.

3. Kavla ut degen!
Sätt på ugnen på 250 grader. Börja därefter med att sprida ut mjöl på arbetsbänken. Kavla därefter ut degen. Degen ska vara ungefär 30×40 centimeter stor. Bred därefter ut fyllningen på degen och rulla sedan ihop den från långsidan. Skär därefter upp rullen i småbitar, ungefär 2 centimeter stora. Lägg dem därefter på en plåt med bakplåtspapper. Låt snittytan vara uppåt! Lägg därefter en handduk över bullarna och låt dem jäsa i 20 minuter till.

4. Dags för ugnen!
Innan du stoppar in dem i ugnen så ska du pensla bullarna. Vispa ett ägg och pensla på bullarna. Lägg därefter på strösocker. När det är gjort kan du stoppa in dem i mitten av ugnen i ungefär 8 minuter! Ta därefter ut dem och låt dem vila en stund innan du äter dem! Toppa gärna med lite glasyr för att göra dem extra goda!

Kanelbullar-glasyr

Kanelbullar med glasyr

Det här behöver du:
8 dl vetemjöl
50 g smör eller margarin
3 dl mjölk
1/2 paket jäst (à 50 g)
1/2 dl socker
1 krm salt

Fyllning:
2 tsk malen kanel
50 g smör eller margarin
1/2 dl socker

Pensling:
ägg
pärlsocker

Glasyr:
2 dl florsocker
1-2 tsk vatten

Så här gör du:
1. Börja med degen!
Innan du börjar med degen. Smula ner jästen i en bunke. Smält därefter matfettet i en kastrull. Tillsätt mjölk och värm tills det är fingervarmt, alltså 37 grader. Häll över lite av blandningen över jästen och rör om tills den löser upp sig.

Tillsätt därefter resten av blandningen samt socker, salt och nästan allt vetemjöl (spar lite av vetemjölet till när du ska baka ut degen). Antingen kan du baka ihop degen för hand eller med hjälp av en matberedare. När degen släpper från bunkens kant är den klar. Lägg därefter en handduk över bunken och låt degen jäsa i 30 minuter!

2. Gör fyllningen!
Blanda ihop smöret med kanel och socker.

3. Kavla ut degen!
Sätt på ugnen på 250 grader. Börja därefter med att sprida ut mjöl på arbetsbänken. Kavla därefter ut degen. Degen ska vara ungefär 30×40 centimeter stor. Bred därefter ut fyllningen på degen och rulla sedan ihop den från långsidan. Skär därefter upp rullen i småbitar, ungefär 2 centimeter stora. Lägg dem därefter på en plåt med bakplåtspapper. Låt snittytan vara uppåt! Lägg därefter en handduk över bullarna och låt dem jäsa i 20 minuter till.

4. Dags för ugnen!
Innan du stoppar in dem i ugnen så ska du pensla bullarna. Vispa ett ägg och pensla på bullarna. Lägg därefter på strösocker. När det är gjort kan du stoppa in dem i mitten av ugnen i ungefär 8 minuter! Ta därefter ut dem och låt dem vila en stund.

5. Ha på glasyr!
Blanda ihop glasyren och ringla över bullarna innan de svalnat helt!

Vaniljbullar

Gillar du inte kanel? Gör vaniljbullar istället!

Det här behöver du:
8 dl vetemjöl
50 g smör eller margarin
3 dl mjölk
1/2 paket jäst (à 50 g)
1/2 dl socker
1 krm salt

Fyllning:
5 msk vaniljsocker
50 g smör eller margarin
1 dl socker

Pensling:
ägg
pärlsocker

Så här gör du:
1. Börja med degen!
Innan du börjar med degen. Smula ner jästen i en bunke. Smält därefter matfettet i en kastrull. Tillsätt mjölk och värm tills det är fingervarmt, alltså 37 grader. Häll över lite av blandningen över jästen och rör om tills den löser upp sig.

Tillsätt därefter resten av blandningen samt socker, salt och nästan allt vetemjöl (spar lite av vetemjölet till när du ska baka ut degen). Antingen kan du baka ihop degen för hand eller med hjälp av en matberedare. När degen släpper från bunkens kant är den klar. Lägg därefter en handduk över bunken och låt degen jäsa i 30 minuter!

2. Gör fyllningen!
Blanda ihop smöret med vaniljsocker och socker.

3. Kavla ut degen!
Sätt på ugnen på 250 grader. Börja därefter med att sprida ut mjöl på arbetsbänken. Kavla därefter ut degen. Degen ska vara ungefär 30×40 centimeter stor. Bred därefter ut fyllningen på degen och rulla sedan ihop den från långsidan. Skär därefter upp rullen i småbitar, ungefär 2 centimeter stora. Lägg dem därefter på en plåt med bakplåtspapper. Låt snittytan vara uppåt! Lägg därefter en handduk över bullarna och låt dem jäsa i 20 minuter till.

4. Dags för ugnen!
Innan du stoppar in dem i ugnen så ska du pensla bullarna. Vispa ett ägg och pensla på bullarna. Lägg därefter på strösocker. När det är gjort kan du stoppa in dem i mitten av ugnen i ungefär 8 minuter! Ta därefter ut dem och låt dem vila en stund.

Läs mer:
Recept: Så gör du dina egna amerikanska donuts
Recept: Nutellapaj med jordnötssmör och marshmallows
Recept: Jordgubbsmilkshake med vit choklad (drömmigt gott!)

Foto: IBL

Annons
Annons


Annons



Laddar