Annons

Annons

Oscar Zia kommer ut som homosexuellInför Melodifestivalen vill Oscar Zia berätta om sin sexuella läggning för att göra låten, som han ska framföra under tävlingen, hundra procent rättvisa.

Det var när Oscar Zia gästade Tampodden, som sänds på Youtube, som han valde att för första gången berätta om sin sexuella läggning. I Aftonbladet förklarar han varför han väljer att komma ut just nu:

Annons

– För mig har det känts så fullkomligt onödigt att behöva prata, från början kände jag inte ens att jag behövde berätta för mina föräldrar. Jag vill inte sprida normen av att det ska vara en grej, men jag kände en press när det började snackas om mig i branschen, säger han till tidningen.

Gilla FRIDA på Facebook

Oscar ska tävla i Melodifestivalen om två veckor med låten Human och han ville komma ut innan det eftersom låten är så pass personlig för honom. Den handlar om funderingarna kring hans sexualitet. Han ville inte ställa sig på scenen utan att känna att det han gör är hundra procent.

– Kan jag vara flickidol och homosexuell? Jag visste inte om det gick. Och för att vara helt ärlig, i ettan på gymnasiet tänkte jag lite det här går över, det kommer bli bra. Jag kommer gifta mig med en kvinna och skaffa barn.

Läs mer på FRIDA:
FRIDApodden #2: Oscar Zia om att nå sina drömmar
Teen Wolf-stjärnan kommer ut som homosexuell
11 awkward saker som BARA händer när du smsar din crush

Foto: All Over Press

Annons
Annons


AnnonsLaddar