Annons

Annons

Oscar Zia: ”Att komma ut var ingen stor grej för mig”För bara någon vecka sedan valde Oscar Zia att komma ut som homosexuell. På lördag får vi se honom uppträda i Melodifestivalen med låten Human!

Nu på lördag återvänder artisten Oscar Zia till Melodifestivalens scen. Han ska uppträda med låten Human, en ballad som han själv har varit med och skrivit. Enligt honom själv handlar låten Human om varför människor delas in i olika fack och om vad som faktiskt utgör en människa. Det här är tankar som han själv ofta har brottats med, berättar han i en intervju med TT.

Annons

För bara några veckor sedan valde Oscar att komma ut och berätta om sin homosexualitet i Clara Henrys Youtube-podd. För honom var det viktigt att han kom ut innan det var dags att tävla i Melodifestivalen.

Läs mer: Krönika: Det är 2016 och vi måste fortfarande ”komma ut”

– För mig är det inte en stor grej att komma ut, och jag vill inte att det ska behöva vara en stor grej. Men eftersom jag är en offentlig person så blir det ändå det. Det hade börjat snackas om mig i branschen och jag ville gå ut och berätta min historia på mitt eget sätt. Om jag kan hjälpa någon på något sätt så vill jag göra det.

Melodifestivalens tredje deltävling går av stapeln på lördag klockan 20 på SVT 1.

Läs mer om Oscar Zia:
Oscar Zia kommer ut som homosexuell
TMI TAG | Oscar Zia
FRIDApodden #2: Oscar Zia om att nå sina drömmar

Foto: All Over Press

Annons
Annons


AnnonsLaddar