Annons

Annons

Nu är det bevisat – du blir smartare av att ha ett stökigt rumAtt städa är ju sjukt tråkigt. Sysslar du hellre med annat på sommarlovet än att städa ditt stökiga rum? Då gör du helt rätt enligt forskning!

Hatar du att städa? Nu kommer du ha en anledning till att inte behöva göra det. Ny forskning visar nämligen att du blir både smartare och mer kreativ av att ha det stökigt hemma.

amazing
Bildkälla

Läs också: 12 saker du bara förstår om du har världens stökigaste rum

Annons

Studien gjordes på ett universitet i USA, där forskning visar att du har lättare för att komma på nya smarta idéer om du har det lite stökigt runt omkring dig. Studien gjordes med olika uppgifter utdelade till två grupper, varav den ena fick sitta i ett städat rum och den andra i ett stökigt.

De som satt i det städade rummet var mycket noga med att göra vad som förväntades av dem, men personerna i det stökiga rummet vågade ta ut svängarna mycket mer. Det var de som kom på de kreativa idéerna, som sedan nappades av företag att göra affärsidéer av.

Nästa gång dina föräldrar ber dig att städa ditt rum kan du ju alltid nämna de här smarta anledningarna. Värt att försöka i alla fall!

Läs även:
16 saker att göra när du har tråkigt
11 saker du bara måste ha i din strandväska i sommar
13 GRATIS saker du och din BFF måste göra i sommar

Foto: IBL

Annons
Annons


AnnonsLaddar