Annons

Annons

Norlie & KKV: ”Vi pratar om känslor utan att skämmas”Det har gått tre år sedan Norlie & KKV släppte sitt debutalbum. Nu har de jobbat ännu längre för att skriva ännu bättre låtar. Nu har de släppt sitt andra album Alla våra låtar och FRIDA frågade duon hur det känns.

Det har ju gått riktigt bra för alla era singelsläpp, hur känns det?
Sonny: Det är hur kul som helst. Det är alltid roligt när det går bra för låtar som man själv tror på. Men det har gått bättre än förväntat. Vi brukar aldrig ha speciellt höga förväntningar vilket vi tycker är rätt sunt. Vi bara kör på det vi tror på och hoppas att det går bra.

Annons

Berätta om ert nya album!
Sonny: Vi har jobbat på skivan i två år och jag gillar att vi har lagt ner den tiden på låtarna. Det gör att kvaliteten på musiken har höjts och hela albumet känns komplett. Det är 14 stycken starka låtar som vi tycker är jättebra. Den röda tråden är inte soundet, man kan höra lite RnB, lite pop och vi har även lite elektroniska influenser. Det är spretigt men skönt.

”VI HAR ALLTID HÖRT ATT BRANSCHEN SKA VARA SMUTSIG OCH DET STÄMMER”

Ni skriver väldigt ärliga texter, vad får ni inspiration ifrån?
Sonny: Vad kul att du säger det, vi pratade faktiskt om det här om dagen. Det känns ärligt bara för att det händer på riktigt. Vi tillåter oss själva att öppna oss och prata om känslor utan att skämmas. Folk kan relatera till det och känna igen sig eftersom det är vardagliga upplevelser. Alla går igenom sådana situationer. Det är ofta kärlek, både problem och när det känns bra. Men det är mycket känslor och jag tror att det är därför det uppskattas.

Är musikbranschen som ni tänkte att den var innan ni slog igenom?
Kim: Det är precis som vi trodde. Vi har alltid hört att den ska vara smutsig och det stämmer. Tyvärr så är det många som tänker på sig själva. Folk samarbetar men det finns alltid en viss typ av egoism, om man ska vara hård. Folk gillar att luras och ge förhoppningar. Ibland slår förhoppningarna så klart in. Men det är mycket bra med branschen och det gäller att inte låta sig dras ner.

Ska ni turnera i sommar?
Kim: Ja, men det blir lite färre spelningar än förra året. Inte för att det inte är kul utan mer för att det behövs. Mellan förra sommaren och hösten hade vi 60 stycken spelningar och det tar på en både fysiskt och psykiskt. I sommar kör vi bara 15-20 stycken.

Vem hade drömsamarbetet varit med?
Kim: Jag har alltid inspirerats av Kanye West, sedan jag vara 13 år. Han kanske inte är världens bästa, men han är en riktigt grym producent, låtskrivare och artist. Han kan uppfattas, och jag tror att han är, konstig och galen men han är ett geni på många sätt. Det hade varit sinnessjukt att vara i studion med honom. Det var han som fick mig att börja sjunga eftersom han själv gick från att bara rappa till att sjunga på ett album. Jag gjorde samma sak och nu sjunger jag nästan bara.
Sonny: Det hade varit mäktigt att skriva med Stevie Wonder. Det hade varit intressant att se hur han gör plus att han är blind. Det hade varit mäktigt att få vara i hans värld.

Norlie & KKVs bästa tips till dig som vill lyckas inom musiken:
1. Tro på dig själv. Du måste känna att du är bra oavsett vad andra säger. Du kommer att få kommentarer så du måste vara säker på dig själv.
2. Ha ambition. Du måste verkligen tycka om det du gör för att bli duktig, annars blir det bara halvdant.
3. Ge inte upp. Du måste jobba för att ta dig fram. Det kommer att krävas en del.

Läs också:
Guide: bästa konserterna sommaren 2016
Charlie Puth: ”Det äter jag helst på en dejt”
The Fooo Conspiracy: ”Vi lovar alltid lite naket”

Foto: Universal Music

Annons
Annons


AnnonsLaddar