Så shoppar du smart under mellandagsrean

Så shoppar du smart under mellandagsrean

Efter julafton kommer nästa stora händelse: mellandagsrean. Läs FRIDA snabbguide till hur du shoppar bäst på rean innan du ger dig ut i butikerna.

1. Gör en lista

Fundera över vilka saker som du verkligen behöver och skulle vilja fynda. Är det en viss parfym eller ett klädesplagg du spanat på länge? Skriv upp allt på en lista så slipper du impulsköp.

2. Köp rätt storlek

Du fick tag på tröjan som du verkligen vill ha men det är fel storlek. Ett vanligt scenario. Var nu smart och köp bara tröjan om du verkligen vet att du kommer ha på dig den, trots att den är för stor. Risken är att du köper tröjan och aldrig använder den.

3. Var på plats i god tid

Om du har på känn att en butik kommer att rea ut det du haft ögonen på bör du vara där i god tid. För visst är det tråkigt när man kommer försent?

4. Kompensera inte

Hittade du inte det du ville ha? Typiskt! Du som väntade tills mellandagsrean och så får du inte tag på det. Känner du igen dig? Gör inte misstaget att kompensera med något annat för att komma över besvikelsen. Det är okej att inte shoppa loss under mellandagsrean. Spara pengarna istället om du inte hittar det du letade efter.

5. Gör en budget

Bestäm hur mycket du tänkt spendera och håll dig till den summan. Genom att förbestämma din budget kommer du inte bara tänka till innan du shoppar utan du kommer också att komma hem nöjd och utan ångest.

6. Fall inte för grupptryck

Låt inte kompisen eller systern påverka ditt beslut och köp inte något bara för att de gör det. Du vet bäst om du verkligen behöver varan eller inte så våga stå emot.

Läs också:
Så snor du stilen från Noora i Skam
Sno stilen av Therese Lindgren
Fem snygga outfits till nyårsfesten

Av: Namita Arora

Foto: IBL