Så håller du dina vita sneakers rena

Så håller du dina vita sneakers rena

Nu är våren här och snön har äntligen försvunnit. Kanske är det dags att inviga dina nya vita sneakers? Här kommer nio tips på hur du håller dina skor vita och rena.

1. Skippa tvättmaskinen

Det spelar ingen roll vilket program du väljer på tvättmaskinen, det sliter ändå på skorna. Tvättmaskinen gör så att dina skor blir rena MEN också urtvättade och materialet blir svagare, vilket resulterar i att dem går sönder lättare. Bättre tips på hur du ska göra rent dina skor hittar du i alternativen nedanför!

2. Använd dig av lite klorin

Om du verkligen vill att dina vita skor ska bli som nya så går det att använda små doser av klorin. Men var försiktig då klorin kan bli för starkt för skons material! Ett tips är att späda ut klorin med vatten, ungefär 1 del klorin med 5 delar vatten. När du har din färdiga mix med klorin och vatten, så doppar du en tandborste i blandningen och skrubba därefter försiktigt på skon. Avsluta med att skölja av skon försiktigt med varmt vatten.

3. Använd pappershanddukar

När du tvättat och gjort rent dina skor så brukar fukten från alla produkter rinna ner till sulan, vilket vi inte vill! Så ett tips är att innan du rengör dina skor så ta ta lite pappershanddukar, knöla ihop dem till en boll och lägg bollen sedan i skon så det inte rinner ner fukt till sulan.

4. Schampoo får bort olja

Har du råkat tappa en pommes eller något annat oljigt föremål på skon? Oroa dig inte! Häll bara på lite schampoo och varmt vatten på fläcken och använd en tandborste för att gnugga bort den.

5. Vitt nagellack

Har du fått en fläck eller repa på dina vita skor? Detta kan du lätt gömma genom att applicera lite vitt nagellack på fläcken. Superenkelt och supereffektivt!

6. Håll skorna borta ifrån solen

Det kanske låter lite konstigt, men solens strålar kan faktiskt göra att dina skor bleks eller blir missfärgade. Så om du tar av dina skorna när du solar eller badar, så är ett tips att lägga dem i skuggan eller under en filt.

7. Kolla skafferiet

Skafferiet? Ja du läste rätt. Ättika är faktiskt jättebra att rengöra skor med. Ta en fuktig trasa och doppa den i lite ättika och skrubba försiktigt på dina skor. Väldigt lätt och effektivt.

8. Tandborsten

En tandborste är perfekt när du vill göra rent dina skor. Tandborsten kommer åt andra ställen än vad till exempel papper och trasor gör. Doppa tandborsten i lite varmt vatten och tvål. Skrubba sedan försiktigt på dina skor och fläckarna kommer enkelt försvinna. Tips, använd inte samma tandborste för att borsta tänderna sen!

9. Rena skosnören

Skosnören har en tendens att bli smutsiga väldigt snabbt. Ett tips är att ta bort dem smutsiga snörena och tvätta dem med tvål och varmt vatten, så kommer de att bli som nya!

Av: Vilde Merkesdal

Källa: Topp

Foto:IBL

Läs mer:
15 vita sneakers att välkomna våren i
Stor guide: 15 jackor du kommer älska i vår
Girl power-tröjorna du kommer vilja ha