primark till sverige

Ska klädkedjan Primark öppna i Sverige? Här är svaret!

Om du har varit i London, Spanien, Tyskland eller Nederländerna så har du förmodligen shoppat på budgetkedjan Primark. Men när kommer det en butik till Sverige?

Om du älskar att shoppa väldigt många klädesplagg till extremt låga priser så har du garanterat hört talas om budgetkedjan Primark. Butiken är en av de mest populära i bland annat London, där den ligger mitt på Oxford Street. Innan butiken öppnar för dagen brukar köerna utanför redan vara långa.

En vanlig syn utanför Primark på Oxford Street i London.

En vanlig syn utanför Primark på Oxford Street i London.

På Primark kan du bland annat shoppa kläder, skor, underkläder, accessoarer, smycken, smink och inredning. Nackdelen i dag är ju att butikskedjan endast finns i andra europeiska länder, och inte i Sverige. Åtminstone inte än. FRIDAs systersajt CHIC.se har undersökt när Primark ska öppna i Sverige, eftersom det länge har ryktats om att kedjan ska komma hit.

– Primark kommenterar inte några rykten om framtida butiksöppningar, säger Georgia Colkin, pressansvarig på Primark till CHIC, vilket är deras enda uttalande om en butiksöppning i Sverige på flera år.

Primarks största butik hittar du i Manchester, där den huserar på en yta om totalt 14 400 kvadratmeter, fördelade på tre plan.

Nu är det alltså bara att hålla tummarna för att ryktet om en svensk Primark-butik stämmer (det gör i alla fall vi)!

Läs mer:
14 coola t-shirts med budskap (som finns i butik just nu!)
17 inredningsprylar som piffar upp ditt rum i höst
18 snygga skor till hösten (under 400 kronor!)

Foto: IBL