Maja Nilsson Lindelöf släpper kollektion med Gina tricot

Maja Nilsson Lindelöf släpper kollektion med Gina tricot

Gina tricot ingår designsamarbete med Maja Nilsson Lindelöf. Tillsammans släpper de en kollektion våren 2020.

Det var tidigt våren 2018 som Gina tricot presenterade sitt allra första designsamarbete och ett par månader senare släpptes LA-baserade Anine Bings kollektion för modekedjan. Plaggen tog snabbt slut från galgarna och bara ett halvår senare stod det klart att succén följdes upp med ytterligare ett samarbete. Näst ut var elektropopduon Icona Pop. Sedan dess har vi sett flera svenska profiler som, på olika sätt, arbetat tillsammans med Gina tricot.

Nu avslöjar den svenska klädkedjan ett helt färskt designsamarbete. Den här gången har de teamat upp med influencern Maja Nilsson Lindelöf och tillsammans har de tagit fram en exklusiv kollektion som släpps våren 2020.

https://www.instagram.com/p/B7gke29Fu1h/

Bar egen design på gala

Under helgens Ellegala fick vi en första tjuvkik på resultatet, då Maja bar en av klänningarna som hon specialdesignat tillsammans med modekedjan. En vit klänning i transparent tyg och one shoulder-modell med guldfärgade paljetter i stjärnmönster.

https://www.instagram.com/p/B7gny17n1zD/

– Det här samarbetet har varit en dröm. Jag har handlat på Gina Tricot sedan jag var tolv och nu ska lilla jag få göra det här? Jag har haft sådan prestationsångest, men har fokuserat på att våga tro på mig själv och tänka bort pressen, säger Maja Nilsson Lindelöf i ett pressmeddelande.

Maja x Gina tricot

Hur många och vilka andra plagg som ingår i kollektionen har ännu inte offentliggjorts, men väntas avslöjas inom kort.

Maja x Gina tricot släpps den 19 mars 2020.

Läs mer:
Nicole Falciani släpper bröllopskollektion med Bubbleroom
Ribecka släpper kollektion med Madlady – se alla plagg här!
Bik Bok lanserar skidkollektion – inspirerad av 70- och 80-talet

Foto: TT/Instagram