Annons

Annons

”Måste mina föräldrar veta att jag äter p-piller?”Signaturen "H" undrar om hennes föräldrar måste veta att hon äter p-piller. FRIDAs expert Jenny svarar!

”Jag är 15 år och vill börja med p-piller. Kan jag själv gå till ungdomsmottagningen? Eller måste föräldrarna veta om det?”

Jenny svarar: Hej! Nej, dina föräldrar behöver inte veta att du går på p-piller. Det kan ändå vara bra att säga det till dem att du gör det. Säg bara att du vill vara noga med att skydda dig, stabilisera mensen eller vad det nu är.

Annons

Tänk på att alltid använda kondom om du ändå har sex med någon ny partner. Saker som exempelvis virus som orsakar cellförändringar och cytoplasma upptäcks inte på vanliga testar, men smittar likt förbannat, och risken ökar för varje gång du har oskyddat sex.

Be om att få bra rådgivning och ge inte upp innan du har ett bra piller som fungerar, det är väldigt personligt vad för biverkningar man får och det tar cirka tre månader innan allt har stabiliserat sig.

Med kärlek, Jenny

Lyssna på FRIDApodden #27: Det man inte pratar om (mens, onani och snipp-problem)

Psst! Har du också en fråga om sex, känslor och relationer? Skicka in din fråga här och få svar i kommande nummer av tidningen FRIDA. Skriv med om du vill vara anonym!

Foto: All Over Press

Annons
Annons


Annons
Laddar