hajen, det och stjarntecken

Vilken elak skräckfilmskaraktär är du? Så säger stjärnorna

Det här säger stjärnorna om dina aggressioner och dolda krafter. (Oops.)
TV: Kändisar som klätt ut sig till andra kändisar på Halloween
1:01

Efter reklamen: TV: Kändisar som klätt ut sig till andra kändisar på Halloween

(1:01)

Slå på ljud

Har du någonsin kollat på skräckfilm och istället för att fyllas av avsky faktiskt känt förståelse för deras agenda? Du är inte ensam.

En del av de här figurernas bakgrundshistoria är nämligen väldigt relaterbar och de olika stjärntecknen kan hitta gemensamma knytpunkter med olika skurkar beroende på deras personlighetsdrag. Vilken skräckfilmskaraktär känner du mest samhörighet med?

Väduren (21/3-19/4)

American Psycho
Rights Managed

Patrick Bateman från American Psycho

Att vinna är inte det viktigaste – förutom för väduren och Patrick Bateman. Båda har ett brinnande behov av att klättra på karriärstegen och tillhöra toppskiktet på allt de tar sig för. För att vara bäst och få det bästa kan det krävas lite offer på vägen.

Oxen (20/4-21/5)

Akasha

Drottning Akasha från Queen of the Damned

En av de värsta sakerna du kan göra mot en oxe är att väcka dem ur sin vila. Vampyren Lestat de Lioncourt vill själviskt fortsätta spela rockmusik, vilket väcker Drottning Akesha från sin hundraåriga sömn. Det är därför hon är så grinig och beslutar att ta över kontrollen över vampyrsamhället Lestat om det så förstör allt i hennes väg. Det här är en sinnesstämning som oxen kan relatera väl till.

Tvillingarna (22/5-21/6)

Adelaide/Red
CAP/FB / CAPITAL PICTURES / TT

Adelaide Wilson/Red från Us

Vi har alla olika sidor av vår personlighet, och tvillingarna känner det allra starkast. Den här filmen spelar på idén om ett skuggjag, och när de två versionerna möts känner tvillingen en stark anknytning.

Kräftan (22/6-22/7)

Bee

Bee från The Babysitter

Kräftan är zodiakens mest omhändertagande tecken. De skulle göra allt för att slippa drama och strul, vilket Bee är ett levande bevis på. Men, hon räknade inte med att hennes känslomässiga manipulation inte skulle funka på hennes sista offer, vilket blir hennes fall. Känner du igen dig, kräfta?

Lejonet (23/7-22/8)

Sashiko Corpse party

Sachiko Shinozaki från Corpse Party

När Sachiko Shinozaki levde var hon en ensamvarg och tillbakadragen student, men kommer tillbaka som festens mittpunkt. Lejonet kan klart relatera till kampen för uppmärksamhet och känner sympati för den som saknar vänner.

Jungfrun (23/8-22/9)

Escape Room

The Gamemaster från Escape Room: Tournament of Champions

Jungfrun är ett intellektuellt tecken som gillar att leka med sinnena och använder sin intelligens för att utmanövrera andra, framför allt när det vankas spel. De gillar också att vara med och bestämma reglerna (likt spelledaren i filmen).

Vågen (23/9-23/10)

Candyman

Candyman från Candyman

Vågen är en rättvisans riddare och kan gå över eld för att rätta till orättvisor. Den övernaturliga figuren Candyman är alltså mer än en myt. Candymans sista ord är ”berätta för alla!" och det är precis vad alla kommunikativa lufttecken också skulle säga.

Skorpionen (24/10-22/11)

Kayako The Grudge
Rights Managed

Kayako Saeki från The Grudge

Helvetetes alla fasor är inget mot vreden från en kränkt elak ande – eller skorpion. Svartsjuka, hämnd, besatthet och ilska är känslor som både Kayako och skorpionen agerar på när de tycker att de blivit illa behandlade.

Skytten (23/10-21/12)

pennywise

Pennywise från Det

Pennywise kan ändra både sin egen form och verkligheten. Skytten kanske inte kan göra det på riktigt, men de är onekligen flyktiga och öppna för nya miljöer och erfarenheter. Dessutom kan skytten verkligen relatera till att vara en clown, oavsett om det handlar om att få andra att skratta eller att gråta.

Stenbocken (22/12-19/1)

Black Philip från The Witch

Förutom att båda är hornbeklädda har geten Billy likt stenbocken en intensiv och meditativ sida där han smider planer över hur han ska ta över världen och kunna styra andra – och detta låter väl som bekanta ambitioner kära stenbock?

Vattumannen (20/1-18/2)

The Xenomorph från Alien

Vattumannen gillar att diskutera konspirationsteorier och andra okonvetionella ämnen. De må vara ett fredfullt tecken men har inget problem med att spela djävulens advokat, och känner samhörighet med den vilda och fascinerande Xenomorphen.

Fiskarna (19/2-20/3)

hajen

JAWS Date: 1975

Rights Managed

Hajen från Hajen

Yes, du läste rätt. Ingen går säker när hajen simmar runt i vattnet, utom fiskarna som (likt hajen) använder sin intuition för att undkomma fara. Den här elakingen får fisken att tänka två gånger innan de bekymmerslöst kastar sig i.

Foto: TT

Inspirerat av: Teen Vogue

TV: De här kändisarna är du mest lik – enligt ditt stjärntecken
1:56

Efter reklamen: TV: De här kändisarna är du mest lik – enligt ditt stjärntecken

(1:56)

Slå på ljud
Relaterade artiklar
Topp 10 absolut läskigaste skräckfilmerna – enligt pulsmätare