Recept: Så gör du veganska lussebullar

Ingen jul utan lussebullar! Här är receptet på veganska lussebullar – som passar alla!

Du behöver!

(30 stycken)

50 g färsk jäst

175 g mjölkfritt margarin

2 påsar saffran (à 1/2 g)

2 dl strösocker

5 dl mandeldryck

1/2 tsk salt

ca 15 dl vetemjöl (15 dl motsvarar ca 900 g mjöl)

Till garnering: mjölkfritt margarin och russin

Gör så här!

Smula ner jästen i en degbunke. Smält margarinet i en kastrull. Stöt saffranet med lite av sockret i en mortel. Rör ner saffranet i det smälta matfettet. Tillsätt mandeldrycken och ljumma degspadet till cirka 37˚C.

Rör ut jästen i lite av degspadet. Tillsätt resten av degspadet, socker och salt. Arbeta i nästan allt vetemjöl och arbeta degen ca 5 minuter i maskin eller 10 minuter förhand. Låt degen jäsa under bakduk 30- 45 minuter.

Ta upp degen på mjölad arbetsbänk. Knåda ev. i resten av mjölet.

Forma till bullar och lägg på plåtar med bakplåtspapper.

Låt jäsa under bakduk 30-45 minuter. Sätt ugnen på 225°C.

Till garnering: Pensla med smält margarin och tryck i russin.

Grädda mitt i ugnen 8-10 minuter. Låt brödet svalna på galler under bakduk.

Läs mer!
Recept: Amerikanska cinnamon rolls (kändisarnas favorit!)
Så gör du en gigantisk snickerskaka
Recept: Kladdkaka med rocky road

Foto: IBL

Källa: ICA

Titta på fler klipp från FRIDA: