3 smarta tips som gör din morgon mycket enklare

3 smarta tips som gör din morgon mycket enklare

Hur tidigt du än går upp får du alltid stressa och springa till skolan för att hinna. Känner du igen dig? Dåligt humör på morgonen kan förstöra hela dagen. Med dessa tre tips slipper du morgonstressen.

Stress är inte bra för någon, och särskilt inte på morgonen. Om du stressar igång kroppen på morgonen är risken att du inte kommer ner i varv på hela dagen. Med dessa tre knep blir din morgon så mycket skönare.

1. Skriv ner din morgonrutin

Gör detta i din mobil nu på en gång. Lista upp vad du måste göra imorgon på morgonen. Det kan till exempel vara att göra frukost, tvätta håret, måla naglarna och så vidare. Bocka sedan för vilka saker som du kan göra redan ikväll för att underlätta morgondagen. Du kommer att bli förvånad över hur många saker du kan undvika på morgonen genom att redan ha gjort dem kvällen innan.

2. Ha en outfit-back up

Om du inte redan lägger fram morgondagens outfit kvällen innan så borde du verkligen börja med det direkt. Det sparar sjukt mycket tid. Men vad som är ännu mer effektivt är att även lägga fram en outfit som fungerar som en sorts back up. För hur gärna du än vill se dig i den där outfiten du lägger fram på kvällen, så kanske du inte alls känner dig bekväm i den när du vaknar på morgonen. För att inte drabbas av panik, har du som tur var redan en reservplan.

3. Andas

Jaha, ska jag lägga dyrbar tid på att andas när jag kan sminka mig istället? Svar ja. Om du ligger kvar i sängen fem minuter och mediterar lovar vi att din morgon och hela dag kommer att bli bättre. Djupandning hjälper enligt forskning mot stress, muskelspänningar och ångest. Spänn hela kroppen och håll andan några sekunder, andas sedan ut och slappna av. Upprepa två gånger. Innan du går upp ur sängen, tänker du på en sak du ser fram emot med dagen. Ett ämne i skolan, den goda middagen ikväll eller din favoritserie, vad som helst. Detta gör dig positiv och tacksam och därmed också gladare.

Tacka dig själv som läste de här tipsen som ger dig bättre förutsättningar att stressa ner. Lycka till!

Källa: Popsugar.com

Foto: IBL

Läs mer!

17 tankar du går igenom varje dag om du är morgontrött
Sju tecken på att du behöver stressa ner
Tips! Så gör du för att bli mer organiserad