tobelrone

Toblerone har ändrat form – något som gjort folk galna

Toblerone har alltid haft sin klassiska form – trianglar. Men nu har de ändrat formen. Något som fått folk att bli tokiga.

I sociala medier sprids just nu massor av bilder på ”nya” Toblerone. Toblerone har alltid varit en lång rad med trianglar men nu har de bestämt sig för att ändra formen. Något som fått folk att bli vansinniga. I sociala medier ifrågasätter varför de valt att göra såhär.

Den nya formen är inte så olik den gamla. Det är fortfarande trianglar men mellan trianglarna är det några skumma mellanrum. Det ser nästan ut som någon brutit av varannan triangel.

Nya-toblerone

Så här ser den nya Toblerone ut.

Enligt BBC ska ändringen ha varit för att minska vikten på chokladen, en 400 grams Toblerone väger nu istället 360 gram. Anledningen ska vara att kostnaderna för ingredienserna till chokladen blivit så pass dyra att de behövt välja mellan att ändra utseendet eller höja priset.

Även om de som gillar chokladen förstår beslutet så ifrågasätter de fortfarande formen. För visst ser den lite konstig ut? Men den ska i alla fall smaka likadant!

Vad tycker du om den nya formen?

Läs mer:
Recept: Chokladvåfflor med grädde och bär
Recept: Amerikanska pannkakor med marshmallows och choklad
Recept: Jordgubbsmilkshake med vit choklad (drömmigt gott!)

Foto: IBL