Kompisar som skrattar

Så bra passar du och dina kompisar ihop – enligt stjärnorna

En vänskap bygger på mycket, men att era personligheter passar ihop – eller åtminstone kompletterar varandra, är A och O. Här reder vi ut vad stjärnorna säger om dig och dina vänners match, egentligen.
TV: Så bra passar du och dina vänner ihop – enligt stjärnorna
1:50

Efter reklamen: TV: Så bra passar du och dina vänner ihop – enligt stjärnorna

(1:50)

Slå på ljud

När det kommer till kärlek är vi snabba på att kolla upp vilket stjärntecken hen är född i, men har du tänkt på astrologi också kan ge bra förklaringar till varför du klickar bättre med vissa vänner än andra?

Här listar vi dina bästa vänskapsmatchningar – enligt astrologin

Väduren

Din entusiasm drar till sig många vänner, men var försiktig så du inte blir för självcentrerad. Din ideala vän kommer behöva ha en hel del energi för att kunna möta din framåtanda. Därför passar du bäst ihop med vänner som också är eldtecken, som lejonet och skytten.

Vågen kan också vara en bra match, eftersom ni kompletterar varandra och hjälper varandra att växa – men, det kan också skära sig helt. Andra lufttecken som tvillingen och vattumannen kan också vara en lekfull matchning för dig.

Oxen

Oxen är pålitlig och generös, men kan även vara envis och lite possessiv, vilket kan vara en nackdel i vänskaper. Du trivs bra med andra jordtecken som jungfrun och stenbocken, eftersom de också är jordnära och lojala. Det tar tid för er att släppa varandra nära, men när ni väl gjort det har ni en vän för livet – och trygghet är viktigt i dina vänskapsrelationer. Dessutom delar ni smak för samma sorts livsnjutningar och lyx.

Du passar också bra ihop med vattentecken, som kräftan och fisken, som också värdesätter trygghet och pålitlighet. Kräftan och du delar också samma intresse för god mat.

Skorpionen kan bli en god vän, så länge ni ger varandra utrymmer för varandras olikheter.

Tvillingarna

Du är en social kameleont, vilket gör att du har lätt för att få vänner hos många olika stjärntecken. Du är nyfiken, älskar att träffa nya människor och anpassar dig efter den du umgås med. Du ser alltid till att det händer nåt kul, men din sociala sida är också din nackdel som vän – du kan lätt avboka om du hittar nåt annat som är roligare.

Kommunikation är avgörande för dig och vågen och vattumannen ser till att ditt behov stimuleras. Vågen hänger också gärna på alla dina fester och upptåg, och hänger inte upp sig på småsaker du ställer till med. Tvillingarna älskar också spänning, vilket du kan få med både väduren och lejonet.

Kräftan

Från New Girl

Kräftan, skorpionen och fiskarna förstår varandra utan att säga något.

Kräftorna är känsliga personer och du kan ha svårt för att visa vad du verkligen känner. Glöm inte att det är det dina vänner är till för – att finnas där för dig. Andra vattentecken, som fiskarna och skorpionen förstår dig och din känslighet utan att du ens behöver säga det. Just skorpionen är verkligen en sann vän för dig. Ni vet allt om varandra och är trygga i varandras vänskap.

Du passar också bra med oxen och jungfrun eftersom ni i stor utsträckning delar samma värderingar. Stenbocken och du har lätt att hitta varandra i början, men du riskerar att bli sårad eftersom stenbocken inte har förståelse för ditt varierande humör.

Lejonet

Lejonen umgås helst med andra tecken som bekräftar och förstärker de sidorna av dem själva som de tycker bäst om. Så andra eldtecken passar dig allra bäst: väduren och skytten kommer alltid leverera. Lejonet och väduren är båda energiska och utåtriktade och alltid redo för att ha kul.

Skytten och du har alltid roligt ihop och nya äventyr i sikt. Er vänskap är ofta stark och långvarig.

Du kommer också bra överens med tvillingarna och vågen på grund av deras känsla för stil och självförtroende.

Jungfrun

Jungfrun älskar rutin och stabilitet och går bra ihop med andra jordtecken. Du uppskattar stenbockens pragmatiska och arbetssamma syn på livet samt oxens lojalitet.

Din noggranna inställning till saker gör att du också passar bra tillsammans med kräftan och skorpionen, som båda delar denna egenskap.

Vågen

tjejer som skrattar

Tvillingen och vågen har alltid kul ihop.

Vågen blir ofta omtyckt av de allra flesta, även om de själva inte riktigt gillar alla tillbaka. För dig är harmoni och balans avgörande på alla plan i livet, så även i dina vänskapsrelationer.

Men eftersom du är bra på att kommunicera är du ofta en fin vän, och framförallt tvillingarna och vattumannen är bra, pratglada kompisar. Tvillingen är också din bästa partykompis. Ni två tillsammans drar gärna uppmärksamhet och beundrare till er.

Vattumannen å sin sida kan hjälpa dig att växa och lära dig att säga ifrån. Även vädurens självklarhet kan hjälpa dig att ta beslut ibland, något du ju själv kan ha svårt med.

Du passar även bra med lejon och skytten då ni alla delar samma positiva energi.

Skorpionen

Du är privat i din natur och har inte mycket till övers för ytliga personer. Du trivs bra i ditt eget sällskap.

Däremot gillar du att umgås med vattentecken som kräftan och fiskarna, för de förstår sig på dig utan att du behöver förklara så mycket. Men när ni vill prata om saker har ni lätt för att göra det. Du och kräftan är viktiga klippor för varandra i livet och du inspireras av fiskarnas stora drömmar. Ni är också alla intresserade av hemligheter och mystik, även om du är den som drar saker längst till sin spets.

Allra djupast vänskap kan du få med oxen, ni förstår varandra som inga andra och delar intresset för exempelvis mat.

Skytten

Skytten är livlig och utåtriktad och har sällan problem att skaffa vänner. Väduren och lejonet delar din längtan efter äventyr och ni stöttar varandra inför nya spännande utmaningar, även om ni inte delar dem – individualister som ni är.

Du och väduren har samma driv och energi och ni har aldrig tråkigt i varandras sällskap, och även du och lejonet har stor glädje av varandras humor och kreativitet. Vågen och vattumannen delar också din fart och fläkt och passar väl som dina vänner.

Stenbocken

tjejer som kramas

Stenbocken behöver inte så många vänner. Några som står nära räcker fint.

Den seriösa, arbetsamma stenbocken har inte lika stort socialt behov som vissa andra tecken. Men de vänner du har står dig nära.

Effektivitet, ekonomi och uthållighet är viktigt för den pragmatiska stenbocken och de båda andra jordtecknen jungfrun och oxen delar din syn på livet. Oxen och även kräftan uppskattar din stabilitet och ni delar också smak för kvalitet och lyx.

Du uppskattar också jungfruns perfektionistiska sida, som kan hjälpa dig att förbättra dig. Stenbockar åldras omvänt och blir därför mer sorglösa med åren.

Vattumannen

Vattumannen älskar att träffa nya människor och ser alla som sina vänner.

Du trivs extra bra med andra lufttecken som tvillingarna och vågen. Tvillingarna och du älskar båda att lära er nya saker om världen och utbyta erfarenheter. Ni uppskattar också varandras självständighet.

Du passar även bra med väduren, vars energi du uppskattar.

Fisken

Den känsliga, dagdrömmande fisken är bra på att både skaffa och behålla vänner. Du har en otrolig medkänsla och är villig att anpassa dig. Både kräftan och skorpionen förstår sig på dig och dina tankar. Du ock kräftan älskar att ta hand om varandra och med skorpionen hittar du djup och lojalitet.

Men, du kan även hitta vänner i oxen och stenbocken som ger dig struktur och lugn.

Foto: TT/Unsplash/Netflix

Inspirerat av: Bustle

TV: Så funkar astrologi – här är allt du vill veta
1:39

Efter reklamen: TV: Så funkar astrologi – här är allt du vill veta

(1:39)

Slå på ljud
Relaterade artiklar
Så får du relationen att hålla – enligt astrologi
Då blir du kär – enligt ditt stjärntecken