Sju typer av vänner alla behöver i sitt liv

Sju typer av vänner alla behöver i sitt liv

Se till att umgås med vänner som gör dig till en bättre person och som tillför kärlek i ditt liv. Här är vännerna du behöver i ditt gäng.

Omge dig med positiva personer som ger dig kärlek och glädje – vänner som både gör dig till en bättre person, lär dig en massa nya grejer och som drar med dig på galna äventyr, även fast du egentligen inte orkar. Har du några av dessa personlighetstyper i ditt liv så är du lyckligt lottad.

Själsfränden

Ni är så lika att folk ibland blandar ihop er. Du vet att du alltid kan luta dig tillbaka på denna person och att hen alltid finns där. När du ska ta ett beslut tänker du alltid ”Vad skulle hen ha gjort nu?”.

Den brutalt ärliga

Ibland tar du illa upp när hen är FÖR ärlig om dina nya kläder. Men egentligen är denna personen en riktig keeper. Här vet du att du alltid får ett rakt och ärligt svar. Ibland är det precis vad vi behöver för att göra slut med den dåliga killen eller välja rätt färg på läppstiftet.

Hen som alltid funnits där

Ni har känt varandra sedan ni lärde er gå och era familjer känner varandra väl. Även om ni knappt ses eller bara hörs ibland så vet du att hen finns där när livet känns tufft.

Galenpannan

Visst vore vardagen tråkig utan hen? Det händer alltid grejer runt den här personen och du är alltid välkommen. Ju fler desto roligare är den galnas motto och hen är verkligen den som får upp dig ur soffan en grå fredagskväll.

Läs också: 10 bevis på att ditt liv äger

Vännen utanför gänget

Ibland kan vi bli insnöade och bara lyssna och efterlikna personerna i vårt gäng. Då är det superbra att ha en kompis utanför som du delar andra intressen med. Kanske är det tjejen i innebandylaget, eller killen du träffade på sommarlägret för fem år sedan. Håll hårt i hen!

Din raka motsats

Detta är personen som verkligen gör att du utvecklas som människa. Du blir starkare av att någon säger emot dina åsikter och du inser själv saker om dig själv som du inte visste om. Trots era motsatser älskar ni att umgås, vilket gör er väldigt tighta!

Den lugna lyssnaren

Hen är trygg i sig själv och behöver inte verka cool inför andra. Detta är vännen som du litar mest på och som du vet inte säger dina hemligheter vidare. Du behöver inte ens säga att du mår dåligt, lyssnaren ser det på dig. Era hemmakvällar med serie-maraton är guld värda!

Läs också:
12 tecken på att du är beroende av Skam
Kändisarnas riktiga namn
De fem hetaste filmscenerna någonsin

Foto: IBL