Sju tecken på att du behöver stressa ner

Sju tecken på att du behöver stressa ner

Är ordet ”avslappnad” ett ord du aldrig använder? Vill du hinna med så mycket som möjligt och få bra betyg? Här är tecknen på att det är dags att stressa ner och ta det lite lugnare.

1. Ditt hjärta börjar slå snabbt – utan fysisk aktivitet

Om du springer och blir andfådd så finns det ju en naturlig förklaring till det. Men när ditt hjärta slår snabbare trots att du inte gör någonting speciellt, så är det ett tydligt tecken på stress.

2. Du har ofta FOMO

Du blir stressad av att försöka hinna vara med på allting, men du blir också stressad om du missar någonting. Känner du igen dig? Det går inte att vara överallt hela tiden – det är viktigt att tänka på hälsan också.

3. Får dåligt samvete

Det är inte ovanligt att du tar på dig för mycket att göra, vilket gör att du helt enkelt inte hinner allt. Det resulterar även i att du får dåligt samvete för att det inte blev som du hade trott.

4. Gillar att andra ser dig som effektiv

För dig är det viktigt att andra beskriver dig som effektiv, ambitiös och driven. Om du ska vara helt ärlig så tycker du att det är kul att ha ett fullbokat schema, det får dig att känna dig viktig och behövd.

5. Blandar ihop saker

Ibland har du så mycket att göra att du påbörjar någonting och sen helt glömmer bort vad det var du gjorde. Du kan också titta på din att göra-lista och känna att du inte har någon aning om hur du ska hinna med allt som står där.

6. Kommer inte ihåg när du senast gjorde ingenting

Som sagt, du älskar att ha ett fullbokat schema. Det gör att du inte ens kommer ihåg när du var ensam hemma och bara tittade på en tv-serie senast. När dina kompisar vill träffa dig får de boka in en tid långt i förväg.

7. Förbereder dig på att det kommer gå dåligt

Det är okej att bli ledsen om någonting inte blev som du tänkt dig. I många fall kan det däremot bli så att du tar ut sorgen i förväg för att du redan innan är övertygad om att det inte kommer gå bra. Som att du får höra att ni ska ha matteprov och du genast börja oroa dig för att inte få godkänt.

Läs mer!
Sju tecken på att du är alldeles för stressad
Meditera mera – övningarna som får dig att stressa ner
Sju saker du borde göra om du får ångest

Foto: IBL