Sju saker ni kan göra när du ska lära känna en ny kompis

Sju saker ni kan göra när du ska lära känna en ny kompis

Känns det nervöst att hänga med en ny kompis som du inte känner så bra? Vi har tipsen på vad ni kan göra under "första dejten".

Att hänga med en ny kompis som du håller på att lära känna kan kännas lite som att gå på en första dejt. Det är nervöst och inte helt bekvämt, för du vill ju att det ska gå bra och att ni ska fortsätta vara vänner. Då kan det vara lättare att göra en aktivitet för att det inte ska bli lika stelt. Här är sju tips!

1. Plugga

Okej, det är långt ifrån det roligaste ni kan göra men om ni går i samma klass kan du föreslå att ni ska plugga till provet ihop. Då har ni garanterat någonting att prata om och kan göra någonting roligare nästa gång ni ses.

2. Shoppa

Vem tycker inte om att shoppa? Ta en runda på stan och kolla i era favoritbutiker.

3. Gå på bio

Det kanske inte är bästa sättet för att prata och lära känna varandra men om du är nervös är det en bra aktivitet.

4. Bjud in till middag med din familj

Föreslå att din nya kompis följer med dig hem efter skolan och så kan ni äta middag med din familj. Med fler personer vid bordet blir det mindre stelt.

5. Ät glass

Obligatorisk aktivitet på sommaren! Föreslå ett ställe du inte testat förut och välj några nya smaker.

6. Gå på konsert

Det behöver inte vara en stor konsert som du måste köpa biljetter till ett halvår innan. Kolla vilka som spelar i din stad och bjud med din nya kompis. Det finns många konserter som inte kostar så mycket.

7. Parkhäng

Passa på att vara utomhus när solen tittar fram! Ta med en filt och något att äta och häng tillsammans i en park. Varför inte kolla på Youtube-klipp ihop eller bara ligga och sola och snacka?

Läs mer!
Är du enda singeln i kompisgänget? Tänk så här!
Drama i kompisgänget? Så löser ni det!
Så kan du hjälpa din kompis som mår dåligt

Foto: IBL