Sex saker du måste sluta tänka om din kropp

Sex saker du måste sluta tänka om din kropp

Ingen är lika kritisk som du är mot dig själv! Här är sex saker du måste sluta tänka om din kropp.

1. ”Jag hatar min kropp”

Alla har dåliga dagar, men om du alltid tänker negativa tankar om din kropp kommer du till slut att börja tro på det. Du är fin precis som du är! Titta dig oftare i spegeln och öva på att tänka positivt om din kropp.

2. ”Jag önskar att jag hade en annan kroppsform”

Alla har olika kroppstyper och alla kroppsformer är vackra. Om du känner dig obekväm finns det massor av tips på kläder som passar bäst för just din kroppsform.

3. ”Jag kan inte ha vissa klädesplagg”

Det är skillnad på att inte kunna ha vissa klädesplagg för att storleken är fel och att inte kunna ha vissa klädesplagg för att du har bestämt dig för det. Kläder passar alla och oftast handlar det bara om att vara bekväm. Döm inget plagg förrän du har testat det, du kan bli överraskad.

4. ”Om jag förändrar min kropp blir jag lycklig”

Det finns ingen garanti på att du blir lycklig om du går upp eller ner i vikt. Ändra fokus och försök istället bli vän med din kropp. Du kommer att ha den här kroppen hela livet, det är lika bra att börja älska den redan nu. Du sparar massor av energi som du kan lägga på andra roliga saker.

5. ”Jag kan inte ha bikini på stranden”

Det finns många härliga aspekter med sommaren, men för många är den så kallade bikinikroppen inte en av dem. Men vet du vad? Alla har en bikinikropp! Det är bara att ta på sig bikinin eller baddräkten och gå till stranden – det är inte svårare än så! Alla kroppar är olika, vilket betyder att du aldrig borde jämföra dig med någon annan.

6. ”Jag är för kort/lång”

Oavsett om du tycker att du är för kort eller för lång, kommer det alltid finnas personer som är avundsjuka på dig. Man vill alltid ha det man inte har. Försök att hitta fördelarna med att vara lång eller kort och fokusera på det!

Läs mer!
Här är kontona du borde följa på Instagram för att lära dig älska din kropp
10 tips för att uppskatta din kropp
10 steg till att älska din kropp

Av: Mina Gilbertsson

Foto: IBL