Sex saker du kan göra för att maxa helgen

Sex saker du kan göra för att maxa helgen

Vill du få ut så mycket som möjligt av dina lediga dagar? Här är tipsen du behöver!

Sov inte bort hela dagen

Självklart är det viktigt att sova ut men om du vill hinna med så mycket som möjligt kan det vara bra att inte ligga och dra sig allt för länge. Ställ däremot inte klockan utan låt kroppen vakna av sig själv – men gå sedan upp direkt.

Serie-marathon med vän

Vill du se ikapp alla serieavsnitt du missat men samtidigt hinna träffa någon kompis? Kombinera de två genom att bjuda in en kompis så kan ni plöja alla avsnitt tillsammans.

Utnyttja söndagen

Låt inte söndagen vara en lång väntan till måndag där du är ledsen över att helgen snart är slut. Det är ju trots allt en helt ledig dag! Så boka in en rolig aktivitet du kan göra även då.

Skapa en helgtradition

Varför inte komma på en tradition som gör att du ser fram emot helgen ännu mer? Kanske pannkaksfrukost med familjen eller en extra lång promenad med er hund.

Planera maten innan

Helger är till för att äta allt det som man gillar mest. Tänk därför till innan helgen vad du skulle vilja äta, då kommer du uppsatta det ännu mer när det är dags.

Lägg bort mobilen

Du är inte ensam om att lägga alldeles för mycket tid med telefonen i handen. I stället för att fokusera på nuet försvinner man lätt bort i Instagram-flödet. Testa att lämna telefonen på ditt rum när du ska vara någon annanstans. Det kommer göra att du får ut mycket mer av det du ska göra.

Läs mer!
12 filmer som är perfekta att se i helgen
17 känslor du bara förstår om du älskar helgen
10 high school-filmer du bara måste se i helgen

Foto: IBL