positivt-tankanden

Sex negativa saker i ditt liv som du borde göra dig av med

Känner du dig ofta nedstämd och ledsen? Det kan bero på att du har massa negativ energi runt dig. Här är sex negativa saker du borde få bort ur ditt liv.

Läs mer: Fem saker du borde säga till dig själv varje morgon

1. Personer

Negativa personer är ingenting du behöver ha i ditt liv. Någon som hela tiden gnäller eller klagar sprider bara dålig stämning och det är ingenting du behöver. Om en nära vän ofta är negativ så var inte rädd för att säga till personen. Det kan hända att hen själv inte tänker på det. Tänk efter själv också, är du den negativa personen? Då kan det vara dags att ändra inställning.

2. Tankar

Alla har negativa tankar men istället för att fokusera på dem försök istället att fokusera på positiva saker som händer i ditt liv.

3. Saker du inte vill göra

Det finns självklart saker du måste göra och dem kan du inte skippa. Men sen finns det saker du kanske gör bara för att, exempelvis för att dina kompisar gör det. Vill du inte göra det, så ska du inte göra det.

4. Sociala medier

Om du känner att du mår dåligt av att använda sociala medier för att det får dig att jämför dig med andra, så borde du sluta använda det. Om du fortfarande vill använda sociala medier kan du välja att sluta följa människor som får dig att må dåligt och istället satsa på ett positivt flöde.

5. Ilska

Ibland kan man inte rå för att man blir arg, och ibland behöver man bli riktigt arg. Men håll inte inne på ilskan och håll inte kvar ilskan. Om du blir arg, berätta det direkt. Det är aldrig bra att gå runt med massa ilska inombords.

6. Stress/oro/ångest

Stress, oro och ångest påverkar dig självklart negativt. Det är dock inte så lätt att göra sig av med. Men ta det på allvar. Om du känner att du hela tiden mår dåligt och att det ofta beror på stress, oro eller ångest så kan det vara bra att prata om det.

Hit kan du vända dig om du behöver hjälp:

Skolkuratorn

Vårdcentralen
BRIS
Frisk & Fri
Barn- och ungdomspsykiatrin
Ungdomsmottagningen

Läs mer:
19 sätt att hantera haters
Sara Songbird: ”Jag raggade likes på mina profilbilder”
10 steg till att älska din kropp

Foto: Brooke Cagle/unsplash