20 saker att göra när du har tråkigt

20 saker att göra när du har tråkigt

Äntligen ledigt! Men vad gör man egentligen när kalendersidorna plötsligt är tomma? FRIDA ger dig 20 tips.

Vad gör man en ledig dag när precis alla vänner är upptagna med annat? FRIDA ger dig 20 tips på vad du kan göra för att få tiden att gå.

what-am-i-going-to-do


Bildkälla

1. Ta kontakt med någon du inte pratat med på länge

Har du inget att göra, men alla dina närmsta vänner är superbusy? Hör av dig till någon annan! Ta upp kontakten igen med någon du inte pratat med på ett tag. Det finns garanterat någon mer som också letar efter något att göra!

2. Börja se en ny serie

Det finns såå många bra serier att se, men absolut ingen tid. Hitta en ny favorit när du ändå har tid över. Annars finns det säkert filmer du vill se.

Läs mer: Alla nya filmer och serier på Netflix i oktober 2019

3. Storstäda

Om du ingenting planerat kan du alltid göra lite nytta! Ta tag i projekten du annars skjuter upp. Fram med dammsugaren och skurborsten. Rensa ur alla hyllor och damma av ordentligt. Inte den roligaste sysselsättningen – med såå skönt när det är klart.
Tips: musik i öronen gör varje städtillfälle roligare!

clean


Bildkälla

4. Rensa!

Ett av de vanligaste projekten att skjuta upp är garderobsrensningen. Ta den tid du behöver till att göra dig av med plaggen du inte använder och ge bort dem till vänner eller skänk till välgörenhet. Det kommer kännas så skönt efteråt! Och det bästa av allt: Du får plats för nya fynd!

5. Baka något smarrigt och bjud någon du gillar

Att baka är alltid roligt, speciellt på sommaren när man kan blanda ner godsaker som färska jordgubbar eller blåbär. Sen kan du njuta av godsakerna helt själv, eller bjuda familjen eller din BFF!

6. Lyssna på en bra podd

Ett perfekt sätt att få tiden att gå är att lyssna på en nice pod. Tips! Här har du 8 girl power-poddar som du inte får missa!

pod


Bildkälla

7. Testa en ny glassort

Varför inte testa något nytt när du ändå har tid? Gå till närmsta glasskiosk och köp en sort du aldrig tidigare testat.

8.Gör något kreativt

Att pyssla och göra någonting kreativt är ett enkelt sätt att aktivera hjärnan och samtidigt få tiden att rusa förbi. Kanske kan du måla någonting? Göra egna smycken? Skriva en novell? Det är bara din fantasi som sätter gränserna för vad du kan göra.

9. Läs en bok

Hur skönt är det inte att slappa i gräset eller soffan och bara chilla med en bok? Det gäller bara att hitta rätt bok! Ta en tur till biblioteket för inspiration om det behövs.

rapunzel-books


Bildkälla

10. Möblera om

Att flytta runt på möbler och inredning kan göra rummet till ett helt annat, utan behöva köpa nya inredningsprylar. Om du inte vill flytta om alla möbler kan du alltid sortera på skrivbordet eller sätta upp fina bilder på väggen.

11. Ha ett filmmaraton!

Välj ut dina favortifilmer eller din favoritserie och ha ett maraton!

Läs mer: 14 skräckfilmer, thrillers och true crime som du kan se på HBO

12. Gör en makeover

Inget att göra? Passa på att testa nya roliga frisyrer och sminkningar. Ta tips från Youtube-tutorials och våga experimentera. Allt kommer kanske inte fungera, men kanske hittar du snyggaste stylingen till nästa party?

makeup


Bildkälla

13. Rensa mobilen

Du behöver garanterat göra det, men gör det aldrig. Ta dig tiden att sätta dig ner och kolla igenom HELA telefonen och rensa appar, foton och videos som du inte vill ha kvar. Du kommer återuppliva många roliga minnen och dessutom få mer utrymme till nya minnen.

14. Skriv en bucket list

Har du också så många mål och drömmar att du inte vet hur du ska hinna med allt? Ett tips är att skriva ner allt i en bucket list. Skriv också upp mål du redan nått – det är alltid roligare att ha något att redan bocka av!

15. Gör något aktivt

Om du inte vill ligga inne och ta det lugnt hela dagen kan du alltid aktivera din kropp. Ta en springtur. Gå till gymmet. Ta en promenad i det fina vädret. Perfekt för både kropp och själ!

winniePoohExercise


Bildkälla

16. Försök lära dig något du alltid velat kunna

Har du alltid velat köra årets partytrick genom att jonglera med tomaterna till middagen, eller har du alltid drömt om att kunna spela piano? Ta tag i det när du ändå har tid! Kanske har du sen nåt att kryssa av på din bucket list?

17. Leta efter nya personer att följa på Snapchat.

Älskar du också Snapchat? Då kan de vara kul att hitta nya personer att följa!

18. Gör nya spellistor!

Något som är superkul att göra är att hitta ny musik. Sätt dig ner och gör nya spellistor på Spotify!

19. Ta ett bad.

Hur mysigt är det inte att krypa ner i badet med massa ljus och bra musik?

20. Gå och bowla.

Samla ihop dina vänner och åk och bowla!

Läs mer:
Test: Vad borde du klä ut dig till på Halloween?
11 nya filmer och serier från Disney som du bara måste se
5 tecken på att du INTE är redo för ett förhållande

Av: Erika Svensson

Foto: IBL