Så rensar du garderoben – snabbt och enkelt

Så rensar du garderoben – snabbt och enkelt

Det kan kännas som ett alldeles för stort projekt att gå igenom garderoben. Därför har FRIDA listat de tips du behöver för att snabbt och enkelt rensa den.

Rensa ut det du inte använder

Har du haft ett oanvänt klädesplagg i mer än ett år? Släng eller ge bort! Du har kanske även kvar kläder från förra garderobsrensningen som du inte heller har använt sedan dess? Det är dags att ta ut det från garderoben nu.

Prova kläder som du är tveksam till

Hittar du ett klädesplagg som du inte har använt på länge, men tänker att du vill använda i framtiden? Prova plagget och se hur det känns. Avgör först efter du har provat plagget om det ska sparas eller slängas.

Släng allt trasigt och missfärgat

Har du ett par trasiga favoritjeans som du aldrig skulle slänga? Kanske är det ett par jeans som har gett dig tur? Släng! Du kommer aldrig ha på dig dem igen – oavsett hur mycket tur de har gett dig. Dessutom tar de onödigt stor plats i garderoben som du i stället skulle kunna fylla med ett nyinköpt klädesplagg.

Sortera efter plagg

Sortera kläderna genom att lägga plaggen var för sig. Lägg det du använder mest högst upp i garderobslådan. Förslagsvis att underkläder ligger högst upp, tröjor lite längre ner och byxor längst ner. Allt detta kommer att underlätta för dig när du ska välja kläder på morgonen.

Sortera efter färg

När du är färdig med att lägga in klädesplaggen kan du passa på att sortera dem efter färg – från ljust till mörkt. Det gör det enklare för dig att få en överblick av vad du kan använda.

Dela upp kläderna i kategorier – spara, släng och återvinn

Det underlättar väldigt mycket om du delar upp kläderna i tre högar – spar, släng och återvinn. Har du flera klädesplagg som du har tröttnat på? Återvinn det! Det finns flera appar och sajter där du kan sälja dina gamla kläder (och därmed även tjäna en slant!)

Läs mer!
Så städar du ditt rum på tio minuter
Tips! Så gör du för att bli mer organiserad
Fem saker du borde göra varje söndag för att få en mer effektiv vecka

Av: Mina Gilbertsson

Foto: IBL