Så gör du för att det ska bli helg fortare

Så gör du för att det ska bli helg fortare

Längtar du redan till helgen? Vi också! Se till att ha fullt upp så lovar vi att den är här på nolltid. Här är 14 tips på hur du får dagarna att springa iväg.

Testa något nytt.

När du koncentrerar dig på att lära dig nya saker orkar din hjärna inte tänka på något annat samtidigt. Kolla på olika tutorials på YouTube eller be om att få hänga med en kompis på hens hobby eller sport.

Gå och lägg dig.

Om du går och lägger dig tidigare på kvällen sover du inte bara bort en stor del av tiden, du blir också piggare, vilket gör att tiden upplevs gå fortare än om du är seg och trött.

Gör läxor.

Ja vi vet, du vill slå alla vuxna som säger ordet läxor. Men faktum är att ju tidigare och mer fokuserat du gör läxorna, desto mer hinner du göra roliga saker efteråt. Och roliga saker = tiden går fortare.

Sträckkolla serier.

Finns det något som får tiden att flyga fortare än några avsnitt av din favoritserie? Nej. Så slå dig ner i soffan eller sängen och njut.

Läs också: Fem knep som får skoldagen att gå lite fortare

Umgås med kompisar.

Tillåter dina föräldrar dig bara att hänga med kompisar på helgen? Visa dem att du och dina vänner kan ha kul och umgås samtidigt som ni är seriösa och gör era läxor ihop. Alla nöjda och glada!

Nörda ner dig i något du älskar.

Tiden går SÅ mycket snabbare när din hjärna är fokuserad på något annat. Gör någonting du älskar, till exempel spela tv-spel, och du ska se att tre timmar känns som tre minuter.

Se fram emot saker efter skolan.

Planera in roliga saker efter skolan redan en vecka innan. Om du har något annat att se fram emot mitt i veckan glömmer du till slut bort att se fram emot helgen.

Hjälp till!

Om du sätter dig vid ett dukat bord där dina föräldrar har lagat mat så är du klar på 15 minuter. Hjälp istället till att laga maten från grunden eller överraska din familj genom att laga maten helt själv. Utan att du reflekterat över det har det plötsligt gått två timmar, samtidigt som din familj är överlyckliga.

Baka.

Testa nya mellis varje dag efter skolan under en veckas tid. Det är kul, det är gott, du blir kreativ och du får öva på dina skills i köket till helgens sötsaks-bakande.

Läs också: Recept! Så gör du dina egna american pancakes

Gå en promenad på lunchen i skolan.

Även om det bara innebär att du går runt i skolan eller utomhus, så kommer dagen gå SÅ mycket fortare än om du sätter dig i sofforna och bara väntar ut tiden.

Ha ett fullt schema.

Ha saker att göra hela tiden, då går tiden fort! Skaffa en kalender där du ser till att fylla varje timme med saker, både roliga och lite mindre roliga saker som läxor och städning.

Fönstershoppa.

Åk in till stan och gå runt i affärer, trots att du inte har råd att köpa någonting. Skriv sedan en lista på plagg du vill ha i framtiden eller gör ett collage med bilder.

Möblera om ditt rum.

Är du trött på hur ditt rum ser ut? Varför inte möblera om? För varje sak du rensar bort får du köpa en ny, så långt din budget räcker. Att strosa runt i inredningsbutiker med en kompis är superkul!

Ha pyjamasparty!

Det finns knappt något mysigare än att sova över med en kompis och göra sig i ordning till skolan ihop på morgonen. Att ha helgfeeling mitt i veckan är rena medicinen mot helg-längtan.

Läs också:
14 skolor som ser ut precis som Hogwarts
14 girl power-filmer att se i helgen
Har du tråkigt? Här är 31 saker du kan göra

Foto: IBL