Ariel-Winter-jag-gillar-mig

Så gjorde Ariel Winter för att få bättre självförtroende

Ariel Winter utstrålar självförtroende och girl power, men hon har inte alltid varit så självsäker. Här berättar hon om mobbning och om hur hon slutade bry sig om vad andra tycker!

När Ariel Winter var 11 år gammal så fick hon en roll i tv-serien Modern Family. Sen dess har vi fått se henne växa upp i serien. I dag är hon 18 år och i en intervju med E Online berättar hon att blivit mobbad och haft problem med självförtroendet.

– Jag blev mobbad för att jag var supertunn och mager när jag var 11 år gammal. När jag fyllde 12 så fick jag kurvor och en större kropp som jag inte var beredd på, men jag blev jätteglad för jag hade alltid velat ha bröst och rumpa, berättar hon för E Online.

Läs mer: Andrea hyllas för sin bild: ”Jag är stolt över den jag är och hur jag ser ut”

När Ariel fick en kurvigare kropp så kom det ut bilder på henne på nätet och hon fick direkt hat.

– Jag fick en hel del kommentarer som: ”du är tjock, du är ful, du är en slampa”.

Det här inlägget från Instagram går inte att visa just nu. (E01)

Hon berättar vidare att det var svårt att växa upp i rampljuset samtidigt som hon fick så mycket hat. Något som påverkade hennes självförtroende.

– Jag försökte ändra mig själv för att passa in i idealen, men det visade sig att jag aldrig skulle passa in i idealen, så jag gav upp på det. Istället fokuserade jag på mitt förhållande med mig själv. Vilket jag tycker är det viktigaste förhållandet och det hjälpte mig verkligen.

Det har varit en resa för Ariel att komma dit hon är idag och även om det var svårt att ta emot allt hat, så är hon idag nöjd med sig själv.

– Nu lägger jag upp foton och jag bryr mig inte vad folk kommenterar. Om du inte gillar mitt foto, kan du sluta följa mig.

Hit kan du vända dig om du behöver hjälp:

Skolkuratorn

Vårdcentralen
BRIS
Frisk & Fri
Barn- och ungdomspsykiatrin
Ungdomsmottagningen

Artikeln är en del av FRIDAs kampanj #jaggillarmig – för bättre självkänsla bland tonårstjejer. Delta du också genom att använda hashtaggen #jaggillarmig i sociala medier. Vill du berätta din historia? Mejla [email protected]

Läs mer:
Stephanie står upp mot kroppsidealen: ”Jag kommer att lyckas hur jag än ser ut”
Fem saker du borde säga till dig själv varje morgon
Sara Songbird: ”Jag raggade likes på mina profilbilder”

Foto: IBL