Så firar du din födelsedag under corona

Så firar du din födelsedag i karantän – 5 tips

Social distansering och födelsedagar låter kanske inte som den bästa kombinationen. Men allt går att lösa! Såhär firar du din födelsedag säkert i coronatider.

Fyller du också år under en pandemi? Visst, med tanke på världsläget finns det väl kanske viktigare saker att fokusera på just nu. Som att tvätta händerna.

Men under jobbiga tider är det också viktigt att försöka göra saker vi mår bra av, i den utsträckning det går. Trots att du inte bör ha ett fysiskt födelsedagskalas just nu innebär inte det att du måste låtsas som att din födelsedag inte existerar.

Obs: Om du däremot hatar att fylla år har du nu den perfekta anledningen att slippa anordna det där släktkalaset. Myntet har alltid två sidor!

Här är 5 tips på hur du kan fira din födelsedag i karantän

1. Rasta ditt favoritplagg

Hänger favoritklänningen eller den nya lavendelfärgade toppen i garderoben och känner sig bortglömd? Inte nu längre! Det finns ingenting som säger att du behöver ha pyjamas varje dag bara för att du pluggar hemifrån eller sitter i karantän. Gå loss i garderoben och klä på dig något du känner dig fin i. Råkar pyjamas vara ditt favoritplagg? Grattis, isåfall kan du bära det hela dagen, förutsatt att du tillhör de som pluggar hemifrån.

2. Ha födelsedagsfest i app

Fördelen med att ha födelsedagsfest via appar är att du slipper städa upp efter gästerna efteråt. Bestäm tid och app – och bjud in kompisarna. I Facebook Messenger kan ni både umgås och spela spel samtidigt. Även appen Houseparty och Google Hangouts funkar bra utan för mycket lagg. Du själv sätter nivån här. Är du en satsare: Gör ett facebookevent, bestäm klädkod och förbered lekar.

3. Beställ efterrätt från tre olika restauranger

Nutellapizza med jordgubbar, friterade oreos och chokladpraliner. Slå två flugor i en smäll i pandemitider och beställ efterrätt från olika restauranger. På så sätt gynnar du de lokala företagen som har det kämpigt samtidigt som du firar dig själv med en buffé av godsaker. Varför inte passa på att göra en helt egen meny med förrätt och varmrätt när du ändå är igång? Det är ju faktiskt bara din födelsedag en gång om året!

4. Se minst tre favoritfilmer

Kanske är du besatt av After. Eller så känner du dig kanske för att drömma dig bort i en fantasivärld som Harry Potter. Här är 72 tips på filmer & serier att se när du har tråkigt.

Om du tycker att det är tråkigt att kolla på en film själv kan du ladda ner tillägget Netflix Party i Google Crome. Då kan du titta synkroniserat med kompisar och chatta samtidigt. Och glöm inte snacksen!

Så här gör du för att ladda ned Netflix Party.

5. Gör något fint för någon annan

Kanske är du trots allt inte på humör för att fira. Och det är okej det med! Passa på att göra något för någon annan istället. Handla åt en granne, hjälp dina syskon med läxorna  eller facetimea med din farfar. Känslan att få finns där för någon annan kan ibland vara väldigt lugnande. Och vet du vad, det kommer fler födelsedagar!

Läs mer:

18 saker du måste göra innan du fyller 18 år

Vad din födelsemånad avslöjar om din personlighet

Så hanterar ditt stjärntecken tristessen under coronakarantänen