Med hjälp av dessa tips kan du göra ett gott intryck!

Så får du någon att gilla dig ännu mer – på bara fem sekunder

Lär dig tricken som får ännu fler att tycka om dig!

Man brukar säga att det tar ungefär sju sekunder för någon att skaffa sig en uppfattning om en person när de ses första gången. Det kan låta som en superkort tid, men lugn – du hinner äga situationen fullt ut. I alla fall om du följer de här tipsen!

Källan är boken ”How to make people like you in 90 seconds or less” av Nicholas Boothman.

Tips 1: Våga visa hjärtat

Tänk på att ha hjärtat mot personen du möter. När du vänder kroppen visar du din sårbarhet, vilket uppfattas som ärligt. Tänk på att inte korsa armar över bröstet eller lägga händerna för hjärtat heller, det uppfattas i regel som du vill dölja något och känns inte välkomnande. Har du på dig en jacka så knäpp gärna upp den!

Tips 2: Ha ögonkontakt

Om du söker ögonkontakt så får din positiva energi lättare att hitta fram till mottagaren! Överdriv inte, att stirra stint i ögonen kan ju ha helt motsatt effekt. Ett smart knep är att titta efter så länge att du ser vilken ögonfärg personen har, sedan titta på bort några sekunder.

Tips 3: Bjud på ditt leende

Våga vara först med att skratta eller le! En glad person uppfattas automatiskt som en ärlig människa och dessutom kommer folk lättare ihåg en leende person än en sur.

Tips 4: Hälsningen

Säg din hälsningsfras med glädje och energi, det är viktigare än vilket ord du använder. Och tänk på att ta i hand med ett fast handslag, en ”död sill” vill ingen ha i handen. En annan snygg vana är att komma ihåg personens namn och repetera det sen. Till exempel: ”Hej Fatima, trevligt att ses”.

Tips 5: Luta dig lite framåt

Det kan låta lite märkligt, men om du lutar dig lite framåt (utan att ramla in i den du pratar med) så uppfattas du som mer intresserad och automatiskt lite extra härlig.

Läs också:

Så får du nya vänner
Vill du byta klass eller skola? Så här gör du!
Sex omtänksamma saker du kan göra för den du tycker om

Foto: IBL