Skam-Snapchat

Så får du lätt nya vänner i klassen eller skolan

Att skaffa nya vänner kan ibland kännas lika omöjligt som att hitta kärleken. Men det behöver inte vara så svårt. Med några enkla tips har du snart ett nytt squad.

Säg hej

Ibland kan ett hej räcka för att inleda en ny vänskap. Om folk märker att du är en glad och trevlig tjej så vill de lära känna dig bättre.

Tänk utanför skolan

Ta kontakt med klasskompisar eller folk i skolan via sociala medier. Börja följa någon du tycker verkar snäll på Instagram och kommentera fina saker, snart möts ni i korridoren eller på en fest.

Engagera dig i något

Att tillhöra en grupp gör att du automatiskt knyter nya band. Gå med i elevrådet eller kamratstödjarna på din skola och lär känna massor av nya personer.

Starta upp något eget

Fråga din lärare eller rektor om du och ett gäng personer får anordna en konsert eller liknande i skolan. Sätt upp lappar och sprid på sociala medier. Plötsligt har du skaffat dig ett helt gäng vänner med samma intresse som du.

Visa ditt stöd

Ja, det finns personer som jämt är taskiga. Mot alla. Nästa gång du hör personen vara taskig mot någon, gå fram till den utsatta och säg ”hen är så mot alla, ta inte åt dig”. Visa ditt stöd och knyt nya vänskapsband.

Våga ta nästa steg

Våga gå vidare med någon du tycker om, precis som med en dejt och kärlek. Be om din blivande kompis nummer, skriv på messenger eller snapchatta. Du måste våga för att vinna.

Ta chansen

Har du bytt skola eller börjat i en ny klass? Tänk på att det alltid finns andra som också är nya och ensamma. Ge alla en chans och döm inte enbart efter utsidan och olika intressen.

Läs också:
12 saker du känner varje gång skolan börjar
Vill du byta klass eller skola? Så här gör du!
Sex omtänksamma saker du kan göra för den du tycker om

Följ FRIDA på Facebook, Youtube, Twitter, Instagram och Snapchat för att inte missa något.

Foto: IBL