Sara Songbird och Sara Dahlström

Så blir du mer självsäker på stranden

Känns det jobbigt att klä av sig och gå halvnaken på stranden i sommar? No more! Ändra ditt tänk och sträck på dig. Vi visar hur!

Du tänker…

”Jag ser inte ut som tjejerna på Instagram”

Tänk istället: Det gör ingen. Inte ens de själva. Filter och vinklar gör allt och vet du; även de tjejer som enligt dig är ”perfekta” ser på sig själva med kritiska ögon. Kom ihåg, utseendet sitter inte i kroppsdelarna, det är utstrålningen på personen som lyser igenom.

”Jag är större än alla andra”

Tänk istället: Det finns miljontals tjejer som har exakt samma kroppsbyggnad som du. Avfölj alla som inte ser ut som du på Instagram och följ enbart de med samma kroppstyp. Har du små bröst? Har du breda höfter? Följ de tjejerna! Då märker du snart att mängder av tjejer ser ut som du och att de är hur snygga som helst.

”Ingen bikini passar mig”

Tänk istället: Alla bikinis är tänkta till olika kroppstyper. Ta hjälp av den i butiken för att hitta en bikini som matchar din kroppstyp. Det är få personer som passar i alla typer av bikinis, så försök att sänka kraven. Och fråga dig: måste bikinin sitta perfekt? Passar alla dina skor och tröjor perfekt? Nej. Välj en som känns skön och har ett fint mönster.

”Mitt könshår kommer synas i den minimala bikinin”

Tänk istället: Jaha, och? Du har ju hår för att skydda kroppen. Vi föddes så av en anledning. Hade vi varit gjorda för att raka oss hade det inte resulterat i röda prickar och stubb. Låt inte lite hårstrån göra att du har mindre kul på stranden.

”Jag tycker det är jobbigt att gå från handduken till vattnet så att alla ser”

Tänk istället: Se det som en utmaning. Visa upp dig och visa andra tjejer att du är en förebild. Tjejer kan se ut hur de vill men ändå stolt gå i bikini. Sträck på dig, du är cool!

”Aldrig i livet att jag visar mig i bikini, jag går påklädd”

Tänk istället: Att du visar din kropp i bikini kommer inte chocka någon med hur du ser ut. Det syns även med kläderna på vilken kroppstyp vi har. Börja med att successivt ta av dig, minska med ett plagg varje gång du är på stranden. Efter några gånger känns det inte alls lika läskigt att gå runt i bikini.

Läs mer:

Här är kontona du borde följa på Instagram för att lära dig älska din kropp

FRIDA listar 7 tips – Så solar du säkert i sommar

H&M har fått in nya badkläder – här är våra favoriter!

Följ FRIDA på Facebook, Youtube, Twitter, Instagram och Snapchat för att inte missa något.

Foto: Sara Dahlström och Sara Songbird