Recept och tips till halloween

Så bakar du bästa grejerna till Halloween – 9 goda tips

Tips på bästa baket till Halloween, här är spökigt goda snacks och bakverk till festen.

Snart är Halloween här, årets bästa högtid enligt många. Och oavsett om du gillar att få besök av godissugna gäster, eller gärna går en vända själv, så är ju Halloween smashläge för roligt pyssel och bak!

Här är några härliga tips på snacks du enkelt gör själv och som garanterat blir en snackis på festen!

Så gör du spindelklubbor till halloween

Det här är klassiska cake pops som pimpats. Du gör dem enkelt själv genom att mixa kakor med philadelphiaost som du rullar till bollar och sätter på pinne. Doppa dem sedan i smält choklad, dekorera med strössel och fäst lakritssnören som spindelben och sätt på ätbara ögon.

Baka dina egna halloween-muffins

Gör klassiska muffins och färga frostingen med orange karamellfärg. Dekorera med häxhattar av marsipan eller sugar paste.

Vill du ha en kaka? Ja, hjärna!

Överraska med hemgjorda hjärnkakor till festen. Du fixar dem lätt genom att dekorera chokladkex med rosa hjärnor av marsipan.

Läskiga marängben

Fluffiga och spröda benknotor har väl ingen tackat nej till? Du gör dem plättlätt själv genom att mixa äggvitor och florsocker till en marängsmet, forma till valfria skelettdelar och grädda i ugnen,

Knapriga zombiefingrar

Blanda mördeg med karamellfärg, rulla till zombiefingrar. Fäst en mandel, med ena sidan doppad i smält choklad, som rutten fingernagel.

Gulliga små äppelmonster

Nyttigt godis! Gör äppelklyftor och skär skåror som munnar. Bred på lite sylt eller jordnötssmör och stick in en jordgubbsbit som tunga. Låt mint- och chokladpraliner bli till ögon och små solroskärnor tänder.

Chokladbollsspöken

Ingen Halloween utan chokladbollsspöken! Täck chokladbollar med vit marsipan eller sugar paste. Skär ut vita rundlar som ögon och färga lite massa svart till pupill.

Grillade korvmumier

Superenkelt tilltugg! Linda smördeg runt grillkorvar och stek i ugn. Gör gula ögon av senap eller röda av tomatpuré (ketchup är för rinnigt).

Spökbananer och pumpamandariner

Dela bananer och fäst chokladpraliner som ögon och mun. Skala clementiner och dekorera med marsipan eller något annat ätbart grönt så de blir pumpor.

Av: Margaretha Malmgren

Läs mer:

Allt om halloween: Så fixar du sminket, festen och pysslet!

Snart är det halloween – här är bästa accessoarerna

3 läskiga sminktips till halloween – så fixar du läskigaste looken