Chokladboll-tarta

Recept: Stor chokladbollstårta

Överraska någon du tycker om med en stor chokladbollstårta. Så här enkelt gör du den!

Du behöver (för cirka åtta bitar):

50 g mjölkchoklad

8 dl havregryn

200 g rumsvarmt smör

3 dl florsocker

1 nypa salt

2 msk kallt kaffe

2,5 msk kakao

0,5 dl O’boy

Topping:

kokosflingor

1 ½ dl rumsvarm nutella

Gör så här!

1. Smält chokladen försiktigt i ett vattenbad. Kör havregrynen till mindre bitar i en matberedare eller

mixer.
2. Vispa smör och florsocker till en jämn smet i en bunke. Rör ner salt, kaffe, kakao och O’boy.
3. Tillsätt havregryn och choklad och rör ihop till en jämn smet. Låt stå i kylskåpet i en timme.
4. Rulla mini-chokladbollar av en liten del av smeten, rulla dem i kokosflingor och ställ åt sidan.
5. Forma resten av smeten till en platt och rund tårta och lägg den på ett fat. Täck tårtan med kokosflingor.
6. Stapla chokladbollarna på mitten av tårtan, spritsa nutella runtom och servera. Låt stå i kylskåp

och ta fram cirka 15 minuter före servering

Fler recept:
Recept: Kladdkakecookies med nutella och godis
Här kan du köpa kakdeg – som kulglass
Så gör du din egen marängswiss-smoothie

Receptet kommer från boken Baka med godis av Jenny Warsen.

Foto: Ulrika Pousette

Titta på fler klipp från FRIDA: