Recept: Kladdkakecookies med nutella och godis

Vem kan säga nej till choklad? Baka sjukt goda (men enkla!) kladdkakecookies med Nutella och godis.

Du behöver (cirka 14 cookies):

2 äggvitor

2 ½ dl florsocker

½ dl vetemjöl

4 msk kakao

1 dl rumsvarm nutella

14 Dumlekolor, 42 minimarshmallows eller 1 dl Smarties

Gör så här!
1. Sätt ugnen på 175 grader. Blanda äggvita och florsocker i en bunke. Vispa med elvisp tills marängsmeten är så fast att du kan vända bunken upp och ner utan att något händer.
2. Sikta ner vetemjöl och kakao och vänd in detta i marängen med en slev. Vänd slutligen ner nutellan till en blank och fin smet.
3. Klicka ut bollar av smeten glest på två plåtar med bakplåtspapper och tryck ner valfritt godis

i varje boll. (Dumle bör vara i mitten, medan de andra godissorterna kan spridas ut.)
4. Grädda mitt i ugnen i 7–10 minuter. Låt kakorna svalna något innan du lossar dem.

Fler recept:
Stor chokladbollstårta
Kladdig mug cake med Nutella
Amerikansk milkshake med Oreoes

Receptet kommer från boken Baka med godis av Jenny Warsen.

Foto: Ulrika Pousette

Följ FRIDA på Facebook, Youtube, Twitter, Instagram och Snapchat för att inte missa något.

Titta på fler klipp från FRIDA: