Kladdkaka

Recept: Kladdkaka med rocky road

Varför nöja dig med en vanlig kladdkaka när du kan maxa den med marshmallows, Dumle och karamelliserad mjölk? Här är receptet du garanterat kommer älska!

Du behöver (för cirka tolv bitar):

150 g smör

4 ägg

4 dl strösocker

1 tsk vaniljsocker

5 msk kakao

2 dl vetemjöl

1 nypa flingsalt

en halv burk karamelliserad mjölk (ca 200 g)

Topping

cirka en halv burk karamelliserad mjölk

en skvätt vispgrädde

salta jordnötter

delade dumlekolor

minimarshmallows

Gör så här!

1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en springform, 22–24 cm i diameter.

2. Smält smöret och låt det svalna något. Rör ihop ägg och socker i en bunke.

3. Blanda de torra ingredienserna i en annan bunke, och rör sedan ner det i äggblandningen. Rör slutligen ner smöret, vispa inte.

4. Fördela smeten jämnt i formen och klicka ut den karamelliserade mjölken. Grädda mitt i ugnen

i 20–25 minuter. (Kakan ska vara lös i mitten – den blir fastare efter att ha stått kallt.)

5. Låt den avsvalnade kakan stå i kylskåp i minst fyra timmar.

6. Rör ihop karamelliserad mjölk och en skvätt ovispad grädde till en kolasås. Ringla såsen över

kakan och strö över salta jordnötter, dumlekolor och minimarshmallows.

Receptet kommer från boken Baka med godis av Jenny Warsen.

Fler recept:
Stor chokladbollstårta
Kladdkakecookies med nutella och godis
Gör din egen american oreo milkshake — bara tre ingredienser

Följ FRIDA på Facebook, Youtube, Twitter, Instagram och Snapchat för att inte missa något.

Foto: Ulrika Pousette

Titta på fler klipp från FRIDA: