Du behöver (för cirka 10 bitar):
Botten
300 g mandelmassa
1 äggvita
0,5 dl strösocker
Fyllning
100 g mörk choklad
250 g rumsvarmt smör
4 dl florsocker
4 tsk vaniljsocker
2 äggulor
Garnering
150 g mörk choklad
¾ tsk matolja, neutral
Gör så här!
1. Sätt ugnen på 180 grader. Riv mandelmassan grovt. Vispa upp äggvitan med en elvisp och blanda den med strösockret.
2. Blanda ihop det med mandelmassan. Bred ut smeten till en rundel på en plåt med bakplåtspapper, ca 20 cm i diameter.
3. Grädda bottnen mitt i ugnen i 20 minuter. Låt den svalna på plåten. Vänd undersidan uppåt på ett galler. Låt den kallna under bakduk.
4. Fyllning: Smält chokladen i en skål över vattenbad. Låt den svalna. Vispa smör, florsocker, vaniljsocker och äggulor till en fluffig smet med en elvisp. Blanda ner den smälta chokladen med en slev.
5. Bred ut smörkrämsfyllningen toppigt på bottnen. Jämna till ytan med en spatel. Låt biskvin stelna i kylen i ca 30 minuter.
5. Garnering: Smält chokladen och oljan till garneringen över vattenbad. Häll över fyllningen med en liten kanna. Jämna till ytan med en spatel. Ställ kakan i kylen igen för att stelna.

Receptet kommer från boken Lindas kakor av Linda Andersson
Foto: Thomas Hjertén