8 populära låtar som handlar om kändisar

I Kissed a Girl med Katy Perry och Style av Taylor Swift. Här är exempel på låtar som du förmodligen inte visste handlar om kända personer.
2:42

Efter reklamen: Röda mattan i Cannes genom tiderna

(2:42)

Slå på ljud

Du har förmodligen hört låtar som It Ain't Over 'til It's Over med Lenny Kravitz, eller I Kissed a Girl av Katy Perry, men visste du att låtarna handlar om kända personer?

Här är åtta populära låtar som handlar om kändisar!

Taylor Swift – Style

Taylor Swifts låt Style, från albumet 1989, handlar om den relation hon hade med Harry Styles år 2010. I en intervju från 2020 har Styles själv sagt att han tog själva låtskrivandet som en komplimang.

– Det är smickrande även om själva låten inte är så smickrande. Du har fortfarande lagt tid på det. Och, för att använda Taylor som exempel, hon är en fantastisk låtskrivare. Så det är i alla fall bra låtar.

Mariah Carey – Obsessed

Mariah Careys Obsessed handlar om sångerskans ökända bråk med Eminem. Efter att hon flera gånger hävdat att de aldrig hade dejtat, och Eminem envist hävdade motsatsen, släppte hon låten som är en rejäl diss mot rapstjärnan.

Amy Winehouse – Me & Mr. Jones

Låten Me & Mr. Jones, från albumet Back to Black, handlar om den avlidna stjärnans förhållande med rapartisten Nas. Hon refererar till och med till det faktum att de delade födelsedag (14 september) med texten: "Mr.Destiny 9 and 14, nobody stands in between me and my man".

Nirvana – Heart-Shaped Box

Kurt Cobain skrev Nirvana-hiten Heart-Shaped Box, som i stort sett handlar om Courtney Loves vagina...

Katy Perry – I Kissed a Girl

I en intervju från 2008 avslöjade Katy Perry att hennes första stora hit, I Kissed a Girl, var inspirerad av Scarlett Johansson.

– Jag var med min dåvarande kille och sa: "Jag ska inte ljuga, om Scarlett Johansson gick in i rummet och ville att jag skulle hångla med henne, så skulle jag göra det. Jag hoppas att du är okej med det".

P Diddy – I Need a Girl (Part One)

P Diddys låt I Need a Girl (Part One) handlar delvis om hans separation från Jennifer Lopez efter att ha träffats från och till i ett par års tid. Vad sägs till exempel om den här textraden? "Everytime I think about your pretty smile, and how we used to drive the whole city wild, damn I wish you would've had my child, a pretty girl wit Diddy style".

Little Mix – Shout Out to my Ex

Bandet Little Mix låt Shout Out to my Ex handlar om Perrie Edwards breakup med Zayn Malik år 2015. Bara ett par månader efter det att Malik bröt deras förlovning genom att skicka ett sms blev han tillsammans med Gigi Hadid.

Lenny Kravitz – It Ain't Over 'til It's Over

I en intervju från 2018 berättade Lenny Kravitz om bakgrunden till den kända låten:

– Jag skrev den till min exfru (Lisa Bonet). Vi hade en paus just då som senare ledde till skilsmässa. Vi fick en dotter tillsammans (Zoë Kravitz) och ett bra liv. Vi var varandras spegelbilder; hon var en kvinnliga version av mig och jag var den manliga versionen av henne, och vi passade bra ihop, så det var en väldigt svår tid.

Foto: TT