matrix

5 extremt (!) oklara händelser i filmer som annars är väldigt bra

The Matrix, Independence Day och Gravity är tre fantastiska filmer, men även bra filmer kan innehålla riktiga bottennapp. Här är fem oklara händelser i filmer som annars är väldigt bra!
9 kändisar med ännu mer kända föräldrar du kanske inte visste om
2:11

Efter reklamen: 9 kändisar med ännu mer kända föräldrar du kanske inte visste om

(2:11)

Slå på ljud

En film tar oftast flera år att bli klar, och då har manus gått igenom både en och två gånger för att hitta fel och misstag. Trots det finns det en hel del detaljer i handlingen som kan bli helt oklara och som nästan kan förstöra en hel film.

Här är fem extremt oklara händelser i filmer som annars är väldigt bra!

The Matrix (1999)

matrix

I The Matrix har "maskinerna" valt att använda sig av just människor, men egentligen hade det varit smartare att använda sig av vilket annat däggdjur som helst. Kor hade till exempel med allra största sannolikhet varit betydligt lättare att styra, och dessutom hade inte Den utvalde kommit och försökt förstöra deras planer.

Independence Day (1996)

independence day

I en scen i Independence Day berättar Randy Quaids karaktär att han har blivit bortförd av utomjordingar och alla tittar på honom som om han har blivit helt galen. Det trots att världen just då precis har invaderats av utomjordingar.

Signs (2002)

signs

I filmen Signs från 2002 kommer utomjordingar till jorden och efter mycket om och men kommer man fram till att de är dödligt allergiska mot vatten. Varför man då överhuvudtaget valde att komma till jorden förtäljer inte riktigt historien.

Gravity (2013)

gravity

I Gravity blir George Clooneys karaktär tvungen att be Sandra Bullocks karaktär att ta bort hans vajer, mitt ute i rymden, för att hon ska kunna rädda sig själv. Det gör att han försvinner i tomma intet. I själva verket kan det inte alls hända i verkligheten eftersom det inte finns någon kraft som gör att han bara skulle flyta iväg.

Saw (2004)

saw

Om du har sett skräckisen Saw, den allra första filmen från 2004, vet du hur frustrerande det var att huvudrollen inte kunde nå fram till sin mobiltelefon. Däremot hade han tillgång till en såg, och sågar till slut av sig foten. Den stora frågan här är: Varför använde han sig inte bara av sågen för att nå fram till sin mobiltelefon istället för att såga av sig foten?

Foto: TT

Källa: Buzzfeed

Relaterade artiklar
Horoskop vecka 46 2021 – Så blir veckan för ditt stjärntecken
Kändisar med lika kända (om inte kändare) föräldrar
Skådisar som ersatt andra skådisar mitt i en serie