Nu kommer rosa KitKat till Sverige

Glöm vit choklad, nu är det rosa som gäller! Nu kommer äntligen rosa KitKat till Sverige men du får snabba dig om du vill ha en då de kommer i begränsad upplaga.

Förra året introducerades vi till rosa choklad. Ruby-choklad, som den rosa chokladen heter, har en högre kakaohalt än vit choklad och tillverkas av röda kakaobönor, vars unika färg och smak ger chokladen en rosa ton och en söt, lite bärig smak. Chokladen framställs helt utan färgämnen och smaktillsatser.

rosa kitkat

Rosa KitKat gjord på Ruby-choklad.

KitKat klädd i Ruby-choklad lanserades i Japan och Korea vid årsskiftet och blev en given succé. Sverige blir nu ett av det första länderna i Europa att få sätta tänderna i den rosa editionen av klassikern.

– Ruby-choklad är en stor innovation inom konfektyr och vi är väldigt stolta över att KitKat är det första globala varumärket i Sverige som kan erbjuda ruby-smaken, säger Torben Rasmussen på Nestlé i ett pressmeddelande.

Rosa KitKat

Den exklusiva Ruby-chokladen är helt naturlig och innehåller inga färgämnen.

Men det gäller att hålla sig framme om man önskar ett smakprov. Chokladen är både sällsynt och efterfrågad och rosa KitKat kommer endast att säljas i begränsad upplaga. Du hittar den i välsorterade Willys-, Hemköp- och ICA-butiker från vecka 38.

Läs mer:
Recept: Stor chokladbollstårta
Ostbågar med filmjölk eller bacon med choklad – hur gott är det egentligen?

 

Artikeln publicerades först på ELLE mat & vin.

Foto: KitKat