Nio tips för att nå din stora dröm – så gör du

Nio tips för att nå din stora dröm – så gör du

Oavsett vad du drömmer om så gäller det att kämpa för att nå dit. När du känner att motivationen sviker kan du läsa dessa tips och få igång din inre power-woman igen.

1. Kontakta en förebild

Det behöver inte vara läskigt eller tidskrävande att ta kontakt med en främling. Maila bara en person som har uppnått ditt mål och be denne ge dig sina bästa tips.

2. Skriv ner din dröm

Om du gör din dröm konkret, så känns den mer verklig. Skriv ned den på ett stort fint papper och färglägg eller skriv om den i anteckningar på mobilen innan du ska sova.

3. Ha realistiska delmål

Sätt upp flera delmål längs vägen och se alla små framsteg som stora vinster. Om din dröm är att bli rik kan ett delmål vara att skaffa ett sommarjobb. Är din dröm att bo utomlands kan ditt delmål vara att söka jobb som aupair efter gymnasiet.

4. Berätta högt om din dröm

Precis som att skriva ner din dröm bör du också berätta högt om den för kompisar eller för din familj. Ju mer du pratar om den, desto större är chansen att den blir verklighet.

5. Jobba hårt

Vi får nästan ingenting gratis här i livet. Lika bra att du lär dig det på en gång.

6. Offra någonting

Drömmar är inte någonting som bara slår in utan ansträngning. Att uppnå ett mål eller en dröm tar tid och ibland måste du ta tiden från någonting annat för att lägga den på din dröm. Om ditt mål är att få bra betyg i skolan kanske du måste lägga lite mindre tid på dina vänner, till exempel.

7. Hej då haters!

De som säger att du inte kan uppnå dina mål – hej då med er! Du tjänar ingenting på att ha människor runt omkring dig som inte tror på dig och som inte backar dig när livet känns tufft.

8. Våga chansa

Låt inte rädslan för att misslyckas stoppa dig från att våga göra saker som kan få dig att lyckas. Ta risker och se vad som händer och vart du hamnar!

9. Ha inte för bråttom

Även om allt känns skit just nu och du inte har uppnått dina delmål så måste du försöka inse att det ändå har gett dig någonting. En bakad muffins är bättre än ingen, om din dröm till exempel är att driva ett bageri i framtiden. Livet är långt, var inte för hård mot dig själv. Andas. Din tid kommer.

Läs mer!
10 saker du måste testa under 2018
11 saker om dig själv som du bara skulle erkänna för din BFF
Sex saker du kan göra för att maxa helgen

Foto: IBL