cp-skadade natalie vill bli modell för hm

Natalie vill bli modell för H&M – för att krossa fördomar

Natalie älskar mode och tycker att funktionsnedsatta syns alldeles för lite i modebranschen. Hon vill därför bli modell för H&M för att ändra på det!

Natalie är van vid att stå framför kameran och tycker att funktionsnedsatta personer syns alldeles för lite i modebranschen. Det är något hon nu vill vara med och ändra på! Natalie, som har en cp-skada, kontaktade därför H&M med ett förslag som gick ut på att göra henne till modell för varumärket.

Läs mer: 13 tillfällen då du är (extra) stolt över att vara tjej

”Modebranschen måste bli bättre på att visa oss med funktionsnedsättningar. Jag är lite crazy av mig och bara kör, så jag undrar om ni skulle vilja ha mig som modell? Jag tror att H&M skulle växa något enormt om ni satsar på något unikt”, står det bland annat i Natalies meddelande till H&M på Facebook.

Natalies inlägg till H&M på Facebook.

Natalies inlägg till H&M på Facebook.

H&M var snabba med att svara på Natalies meddelande:

”Hej Natalie! När vi på H&M tar fram modeller till vår marknadsföring har vi ett samarbete med internationellt etablerade modellagenturer. Är du intresserad av att arbeta som modell för eventuellt oss på H&M bör du därför kontakta en agentur. I Sverige har vi exempelvis MIKAS eller Stockholmsgruppen. De kan försöka hjälpa dig att hitta möjligheter inom modellbranschen. Vi önskar dig stort lycka till samt en trevlig helg!”.

Läs mer: FRIDA-Sara: ”Det är ingen som bryr sig om ditt skolfoto”

Natalie blev inte nöjd med svaret, utan menar att företaget väljer att gå den enkla vägen:

– I denna fråga vill jag ta upp två perspektiv: I samhället skulle funkofobin minskas och förståelsen ökas. Vi skulle äntligen diskutera rättigheterna för oss med funktionsnedsättningar. För H&M:s del skulle de bli allt mer kända och älskade. De skulle tjäna miljoner på detta, säger Natalie till Expressen.

Läs Natalies inspirerande blogg This is how I roll!

Kolla även in:
Mobbades för sina födelsemärken – nu vill hon hjälpa andra
Här slår tjejerna tillbaka mot vikthets och skönhetsideal
Tjejen som blivit modell tack vare Justin Bieber

Foto: Privat